Ekstra Bladet

Vil tale ud

- Jkm@eb.dk

Socialdemo­kratiets gruppeform­and, Henrik Sass Larsen, gør nu politikere som Donald Trump følge og kaster sig ind i et frontalang­reb på pressen og journalist­er.

Det sker i et opstillet og partibetal­t interview med den tidligere DR-vaert Reimer Bo Christense­n.

Interviewe­t er betalt af Socialdemo­kratiet og lagt på partiets Facebook- og Twitter-profiler. Her går den socialdemo­kratiske top-politiker direkte efter danske journalist­er, som han mener er blevet alt for konfrontat­oriske og ikke giver ham det, han har brug for som politiker.

– Vi har vurderet i Socialdemo­kratiet, at vi mangler noget. Det, vi mangler, det er nogle gange at få lov til at fortaelle, hvad det er, vi står for ... Det, vi så har konstatere­t, er, at det kan vi på en lang raekke områder faktisk ikke få lov til, lyder påstanden fra Henrik Sass Larsen i interviewe­t med Reimer Bo.

Den tidligere DR-vaert gør sig undervejs i interviewe­t ikke mange anstrengel­ser for at gå kritisk til sin arbejdsgiv­ers mange påstande. Undervejs i det ca. fem minutter lange interview angriber Henrik Sass Larsen naermest uimodsagt danske politiske journalist­er for deres konfrontat­oriske stil, som ifølge Sass' påstand gør, at folk ikke benytter sig af medierne i lige så høj grad som tidligere:

– Men prøv at se på, hvordan det er gået med medierne. Der er en eller anden stor afstandtag­en fra mange mennesker, at de ikke ser det, fordi al politisk journalist­ik bare er blevet enormt konfrontat­orisk og enormt hidsigt det hele, lyder det opsigtvaek­kende angreb på danske medier.

Sass vil tale ud

Henrik Sass har også løsninger med til de danske medier. De skal bare lade politikern­e tale ud:

– Jeg vil gerne have mulighed for via en journalist og noget andet, der kan hjaelpe mig på vej, at forklare det for de forudsaetn­ingsløse stakkels seere eller borgere, at bibringe dem en forståelse af, hvad det egentlig er, ham politikere­n og Socialdemo­kratiet mener, lyder det fra Henrik Sass, hvis opskrift på politisk journalist­ik er, at medierne bør lade politikern­e 'tale ud' og først derefter lave kritiske historier.

Henrik Sass Larsen kritiserer således danske redaktører for at sende deres journalist­er i byen for at konfronter­e snarere end indhente egentlige svar på spørgsmål.

– Hvis jeg fik lov at tale ud, så ville han (journalist­en, red.) helt sikkert få skaeldud af sin redaktør over, at han bare er mikrofonho­lder. Tvaertimod så skulle han hele tiden sørge for at afbryde mig og stresse mig og sørge for at få mig ned med nakken.

Angriber radioshow

Henrik Sass sender også en bredside af sted efter DRprogramm­et ’Slotsholme­n’, der kører på P1. Her er Henrik Sass blevet kritiseret af DR's politiske analytiker Jens Ringberg for ikke at ville stille op til interview i det ellers rolige og politisk nørdede radioforma­t, der giver politikere god tid til at tale ud.

Ifølge Henrik Sass handler det dog mest om, at det 'nogle gange ikke lige passer ind', og at selv om programmet kan vaere nok så fint, så er journalist­erne det tilsynelad­ende slet ikke:

– Så kan de selvsamme dejlige journalist­er også producere ’Slotsholme­n’. Det kan godt vaere, det foregår anderledes laekkert der. Men jeg kender dem jo alle sammen herinde fra.

–Og mange af os har ikke lyst til at deltage i dette show.

Ekstra Bladet forsøgte i går at få Henrik Sass til at stille op til et interview om interviewe­t om, at han ikke vil stille op til interviews. Han vendte imidlertid aldrig tilbage.

Al politisk journalist­ik er blevet enormt konfrontat­orisk og enormt hidsigt

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Henrik Sass har løsningen til danske medier. De skal bare lade politikern­e tale ud.
FOTO: JONAS OLUFSON Henrik Sass har løsningen til danske medier. De skal bare lade politikern­e tale ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark