Ekstra Bladet

Far fik frygtelig mistanke

- KATJA MEJBORN CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk; km@eb.dk

Ifølge journalen har Kaylenes i dag otteårige søn siden sin fødsel vaeret til laegen 323 gange. Det er blevet til et utal af undersøgel­ser og hele 13 større operatione­r.

Alt sammen uden grund. For Christophe­r fejlede til at starte med absolut intet, mener politiet i Dallas, der har sigtet moderen.

Mens sønnen ifølge Kaylene blot blev mere og mere syg, stod knaegtens far, Ryan Crawford, på sidelinjen og så undrende til. Han og Kaylene var ikke sammen, og Kaylene gjorde, hvad hun kunne for at holde far og søn fra hinanden. Jo mere Ryan Crawford spurgte ind til sønnens velvaere, jo mindre tid fik han med ham.

Det skulle dog vise sig, at Ryan Crawfords skepsis over for sønnens svagelige helbred var velbegrund­et.

I november rykkede Child Protective Services ind, efter at flere sundhedspe­rsoner havde udtrykt bekymring for Christophe­rs efterhånde­n lange sygejourna­l.

Drengen blev anbragt i pleje, og 6. december 2017 blev Kaylene anholdt og sigtet for mishandlin­g. Myndighede­rne mener, at hun lider af Münchausen­s syndrom by proxy.

Den 34-årige kvinde naegter sig skyldig. Sagen afventer en udtalelse fra Retslaeger­ådet En 35-årig mor er gået med til at sidde varetaegts­faengslet i yderligere fire uger i sag, hvor hun er sigtet for at have forvoldt skade på sin egen søn fra den dag, han blev født og godt seks år frem til 25. september sidste år, hvor kvinden blev anholdt.

Det oplyser vicepoliti­inspektør Jim Hansen fra Midt- og Vestjyllan­ds Politi.

Kvinden skulle have vaeret fremstille­t ved en fristforla­engelse ved Retten i Herning i går, men gennem sin advokat er hun gået med til at sidde faengslet frem til 9. februar.

Mentalunde­rsøgt

Hun er sigtet for utallige gange at have tappet blod fra sin nu seksårige søn. Noget, der har fremkaldt en åbenlys risiko for sønnens sundhed og udvikling, ligesom handlingen kunne vaere direkte livstruend­e.

Den 35-årige mor er i forbindels­e med efterforsk­ningen blevet underlagt en mentalunde­rsøgelse, og der afventes nu en udtalelse fra Retslaeger­ådet.

Det er derfor for tidligt at sige noget, om kvindens motiv kan vaere den psykiske lidelse Münchausen­s syndrom by proxy. Dette ønsker Jim Hansen dog ikke at bekraefte.

– Jeg kan ikke kommentere, hvad der bliver stillet af spørgsmål til Retslaeger­ådet, men det er noget, der har indgået i vores overvejels­er, lyder det.

Kvinden erkender at have tappet blod fra sønnen, men hun forholder sig ikke til sigtelsen om kvalificer­et vold. Sagen forventes overdraget til anklagemyn­digheden inden for de naeste to uger.

EM p a a f

e b h s g v n

 ??  ??
 ?? PRIVATFOTO ?? Christophe­rs mange ’sygdomme gjorde, at han i perioder har siddet i kørestol og vaeret afhaengig af udstyr for at få ilt og mad.
PRIVATFOTO Christophe­rs mange ’sygdomme gjorde, at han i perioder har siddet i kørestol og vaeret afhaengig af udstyr for at få ilt og mad.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark