Ekstra Bladet

INTEGRATIO­N UDEN NEDRIVNING

- Randi Bostrøm Faelledvej 26 Roskilde

Ghettoerne i Danmark er opstået på grund af begreberne ’anvist bolig’ og ’den individuel­le råderet’. Integratio­nsydelsens boligstøtt­e berører kun enlige og par – ikke storfamili­er. Derfor er det kun storfamili­er, der bor i ghettoerne­s store lejlighede­r.

Disse store ghetto-lejlighede­r ville stå gabende tomme, hvis ikke flygtninge og migranter var omfattet af den saerlige boligstøtt­e-regel vedrørende anvist bolig af kommunen, der giver højere boligstøtt­e.

Lavtlønned­e har ikke råd til at bo i dem. Indførslen af LLO’s ’individuel­le råderet’, der har begraenset udbuddet af billige lejelejlig­heder, har heller ikke gjort situatione­n bedre.

Derfor spørger jeg Folketinge­t: Hvorfor var det kun bankernes boligspeku­lationer, der blev reddet ved finanskris­en?

I stedet for at skaelde ud på de mennesker, der bor i de såkaldte ghettoer, som Folketinge­t selv har vaeret med til skabe, burde politikern­e blive enige om at bruge den ene milliard ud af de sparede ni milliarder kroner ved omlaegning­en af låneaftale­n mellem staten og realkredit­institutte­rne til at saenke huslejerne, der er løbet løbsk i hele den almene boligsekto­r.

Det ville medføre, at beboer-klientelle­t i ghettoerne hurtigt ville aendres, fordi en gennemsnit­sfamilie med to børn så også ville få råd til huslejen.

Det ville blive integratio­n uden nedrivning!

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark