Ekstra Bladet

Gør ingen forskel

-

Ja, hvis jeg scroller rundt på Instragram og Facebook, synes majoritete­n nu, at det skal vaere Oprah Winfrey!

Ja, hende talkshow-vaerten, der skabte dr. Phil, hende, som har haft Tom Cruise hoppende i sofaen og foraeret alt fra laebepomad­er til firehjulst­raekkere til et altid underligt opkørt publikum. HUN skal vaere USA’s naeste praesident!

Der er sågar flere velbenytte­de hashtags, som hendes beundrere fra Hollywood og Europa flittigt bruger.

Oprah nu pludselig Og hvorfor skal vaere praesident?

Det skal hun åbenbart, fordi hun har holdt en god tale, der fik Meryl Streep til at faelde en lille tåre, og som fik resten af det Trump-hadende Hollywood-segment til at klappe jublende, som om de bevidnede et multihandi­cappet barn rejse sig fra køresto- len og for første gang hilse på sin mor, som det multihandi­cappede barn selvfølgel­ig aldrig havde set grundet blindhed.

Og så kom alle seerne på banen, i takt med at Oprahs tale blev delt på de sociale medier.

– Hun taler lige så godt som Obama.

– Oprah for President!

– ikke at jeg personligt Undskyld mig skal bestemme, hvem der skal vaere praesident i USA, men kunne man forestille sig, at man denne gang valgte en politiker?

En, der som minimum kendte det politiske system.

Eller er adgangskri­teriet blot, at man kan få Denzel Washington til at nikke anerkenden­de?

At få beboet Det Hvide Hus med en brun, rig kvindelig entertaine­r i stedet for en hvid, mandlig rig entertaine­r, det er ét fedt. Isaer hvis man altså ønsker sig flere kompetence­r end det, at en tv-traenet skuespille­r kan få flokken med sig i al sin retoriske vaelde – men ikke ved en hujende fis om forhandlin­gsvaerktøj­er med eksempelvi­s Nordkorea eller Fatah.

I det lys virker maengden af til- bedende tweets til Oprah aerlig talt lige så uovervejet som Trumps hadefulde tweets til Kim Jong-un.

kastede skuespille­r og Herhjemme instruktør Charlotte Sachs Bostrup sig i armene på Radikale Venstre. Ja, nu skulle hun nok gøre Gentofte Kommune til – ja, til hvad? Det fik vi aldrig svar på, for da damen blev valgt ind, mente hun det alligevel ikke og var taet på at blive tvunget til at flytte ud af den mondaene kommune for at slippe for sit folkevalgt­e embede.

– Jeg havde ikke regnet med at blive valgt, lød den tynde forklaring.

Hun slap med forskraekk­elsen og kunne blive trygt i ghettoen og sin boble.

Andre kendisser gik dog hele linen ud som eksempelvi­s Ole Stephensen i Gentofte. Stig Elling og Brian Holm på Frederiksb­erg.

for disse flotte Men med al respekt og ansvarlige fyre så er der sgu alligevel et stykke vej fra dansk lokalpolit­ik til amerikansk stormagtsp­olitik.

Og når de damer og herrer helt gratis fyrer den ene støtteerkl­aering efter den anden af sted til retorisk traenede tvstjerner, så giver det sikkert en dejlig varm fornemmels­e helt ind i hjertet, fordi man nu har sikret sig sit ry som øko-elsker og den, der bekymrer om andre end sig selv.

Til gengaeld sidder vi andre og taenker, om det virkelig kan passe, at det er Oprah Winfrey, der skal redde verden?

sgu også økologisk, og Jeg køber jeg synes, det er synd for de syriske børn – men jeg tror altså, at Oprah skal køre sit shit fra den stol, hun plejer, og så må demokrater­ne finde en anden kandidat end ’The Rock’ eller en anden glimmertyp­e.

 ?? FOTO: PAUL DRINKWATER/AP ?? Det Hvide Hus med en brun, rig entertainm­entdame i stedet for en hvid, rig entertainm­entmand, det kan ende med at blive ét fedt, vurderer Ditte Okman.
FOTO: PAUL DRINKWATER/AP Det Hvide Hus med en brun, rig entertainm­entdame i stedet for en hvid, rig entertainm­entmand, det kan ende med at blive ét fedt, vurderer Ditte Okman.
 ?? FOTO: GEORGE BURNS/AP ?? Oprah sammen med manden, hun muligvis skal afløse, praesident Trump, i midten, og Donald Trump Jr. til venstre.
FOTO: GEORGE BURNS/AP Oprah sammen med manden, hun muligvis skal afløse, praesident Trump, i midten, og Donald Trump Jr. til venstre.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Charlotte Sachs Bostrup, der gerne ville vaelges ind i Gentofte Byråd – altså lige indtil hun blev valgt, for så ville hun ikke alligevel.
FOTO: OLE STEEN Charlotte Sachs Bostrup, der gerne ville vaelges ind i Gentofte Byråd – altså lige indtil hun blev valgt, for så ville hun ikke alligevel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark