Ekstra Bladet

Det bedste hold i dette årtusinde

- EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet):

overstået. I aften NEDTAELLIN­GEN ER i Varaždin i Kroatien får Nikolaj Jacobsen sin debut som landstraen­er ved en slutrunde. Og der er lagt i kakkelovne­n til noget af et brag.

Forsvarsma­essigt har Nikolaj Jacobsen mange muligheder. Nu har han hele fire spillere, brødrene Toft, Henrik Møllgaard og Anders Zachariass­en, som kan daekke de to pladser i midten

er som bekendt modstander­en, UNGARN og da vi blot befinder os et stenkast fra den ungarske graense, vil den smukke hal med plads til 5000 tilskuere blive fyldt op med isaer ungarske fans.

hold kommer dog ikke DET DANSKE til at mangle støtte. Der ventes mellem 400 og 500 danskere i hallen, som stort set er udsolgt. Forretten til Danmark-Ungarn er opgøret mellem Tjekkiet og Spanien. Det kan kun blive en dejlig håndboldaf­ten i den kroatiske provins.

med den danske VED PRESSEMØDE­T trup i går på spillerhot­ellet i Sveti Martin, hvor alle fire hold i den Danmarks gruppe er indlogeret, var der en stemning af behersket optimisme. Måske underspill­ede Nikolaj Jacobsen og hans spillere en smule, men der er vel altid en form for nervøsitet forud for den første kamp ved en slutrunde.

nu fast i, at Danmark JEG HOLDER er favorit mod ungarerne, som vi senest har mødt i to EM-kvalifikat­ionskampe. I Ungarn spillede vi uafgjort, mens vi vandt hjemme. Det gør vi også i aften. Danmark stiller i en sjaelden staerk opstilling. Nikolaj Jacobsen råder over en uhyre staerk trup, og han kan udskifte trefire spillere, uden at det går ud over holdets styrke.

spørgsmåls­tegn ved DER ER SAT

Mikkel Hansens aktuelle form. Men meldingern­e fra kredsen omkring landsholde­t er, at Mikkel Hansen er skarp og sulten efter at komme i kamp. Han skal nok levere varen. Skulle han mod al forventnin­g løbe ind i en dårlig dag, er der også råd for det.

Golden League i Frankrig VI SÅ VED i sidste weekend, at vi også kan slå de store hold uden Mikkel Hansen. Mod Frankrig var det Rasmus Lauge og Morten Olsen, der drev spillet, og det var blot endnu et bevis på, at Nikolaj Jacobsen råder over en sjaelden staerk trup. Måske den staerkeste i dette årtusinde.

mig nu ikke. Når MEN MISFORSTÅ

Mikkel Hansen er med, bliver vi ti procent staerkere. Han kan ting, som ingen andre på det danske landshold mestrer. Med sit overblik er han suveraen i kontrafase­n, og så kan han stige op langt udefra og score. Det er guld vaerd, når dommerne har løftet hånden, og vi naermer os nøl.

står vi voldsomt ANGREBSMAE­SSIGT godt rustet til slutrunden. Men skal vi nå finaleweek­enden i Zagreb om 14 dage, kraever det, at forsvaret når samme høje niveau. Anden halvleg mod Frankrig i søndags viste, at den del er ved at vaere på plads. Også forsvarsma­essigt har Nikolaj Jacobsen mange muligheder. Nu har han hele fire spillere, brødrene Toft, Henrik Møllgaard og Anders Zachariass­en, som kan daekke de to pladser i midten. Bag lukkede døre har han også eksperimen­teret med et 5:1-forsvar, og det er spaendende at se, hvornår han bringer det i spil.

virker i den grad klar til DANMARK slutrunden. Ungarn må ikke spaende ben for de danske forhåbning­er om en plads i semifinale­n. Det sker heller ikke. I aften får vi revanche for det forsmaedel­ige nederlag til Ungarn i 1/8-finalen sidste år ved VM i Frankrig. En trist dag for dansk håndbold og en plet, som skal vaskes bort nu.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Danmark har et staerkt hold med en fin bredde. Både i angrebet og i forsvaret virker vi klar som aldrig før. Og det skal blive afgørende i dag, når Ungarn skal have bank.
FOTO: LARS POULSEN Danmark har et staerkt hold med en fin bredde. Både i angrebet og i forsvaret virker vi klar som aldrig før. Og det skal blive afgørende i dag, når Ungarn skal have bank.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark