Ekstra Bladet

Nikolaj er tryg ved Mikkel

-

SVETI MARTIN (Ekstra Bladet): Mikkel havde vaeske i knaeet. Mikkel fik en på baerret og ligner en bokser. Spørgsmåle­ne om Mikkel Hansen har vaeret mange, inden det i dag går løs mod Ungarn ved EM i Kroatien.

Men landstraen­eren er overhovede­t ikke usikker på, hvor han har Mikkel Hansen, selv om PSG-stjernen sad over i alle tre kamp ved Golden League i sidste weekend i Frankrig.

– Han er fit. Han har set rigtig fin ud til traening. Han har traenet fuldt med i stort set alle traeninger.

Hvad skal han give holdet mod Ungarn?

– Han skal noget overblik og noget skudkraft, og han er en af dem, der skal baere holdet. Han skal gå ind og tage noget ansvar.

Kontraspil­let fungerede måske ikke så godt i Frankrig, det skal Mikkel Hansen vel vaere med til at løfte?

– Jeg er ikke helt enig i, at det ikke lykkedes. Når man møder rigtig gode hold, får du ikke ret mange kontrachan­cer, men mod Frankrig lykkedes det os at trykke og løbe med dem i 60 minutter, så vi vinder den sidste periode 8-3. At vi så ikke får løbet så mange af dem i mål er en anden sag. Men det er ikke afgørende for os, om vi laver seks eller otte mål på kontra. Det afgørende er, om vi kan laegge trykket i 60 minutter. Det skulle gerne give et afkast til sidst. –

Det kraever, at dine spillere får pauser indimellem. Skal Mikkel også have pauser mod Ungarn?

– Det må tiden vise. Spiller han godt, kan jeg give ham pausen på fløjen i forsvaret. Hvis ikke så kan jeg saette Michael Damgaard ind i stedet for Mikkel. Jeg kan også bruge Rasmus Lauge som venstre back.

Det så vi ved Golden League. Så der er fine muligheder for at give Mikkel pauser. Men spiller han rigtig godt, så får han også lov til at spille.

I bliver vel svaerere at laese, nu hvor Mikkel Hansen er tilbage?

– Det håber jeg da. Lauge spillede rigtig godt i Frankrig. Mads Mensah gjorde det også i de perioder, han fik, og Morten Olsen var rigtig god mod franskmaen­dene.

Har du det hold, du gerne vil have?

– Ja, det synes jeg. Vi har haft nogle gode dage. Jeg er rimelig tryg ved, at vi nu skal i kamp.

Det er rigtig fint, at vi har nogle af verdens bedste individual­ister, og det har vi, men kan du ikke saette et godt forsvar op, som har et godt samarbejde med din målmand, kan du spille lige så flot håndbold, du vil, men så når du bare ikke til finaleweek­enden.

Og jeg er godt tilfreds med det forsvar, jeg har set, siger Nikolaj Jacobsen, og ser meget glad ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark