Ekstra Bladet

Jeg havde overskrede­t min frygt. Det her var måske den største succes overhovede­t

-

mod målet kom, da Gert Rune begyndte til handicap-svømning.

– Da jeg kom ned i vandet, var det fuldstaend­ig fantastisk. Jeg havde en frihed, som jeg ikke havde på jorden. Jeg fandt ud af, at svømning var mit fristed. Her var vi alle lige, og vi havde et fantastisk sammenhold.

En enkelt svømmetrae­ning udviklede sig til tre gange om ugen. Efter et stykke tid besluttede Gert Runes svømmetrae­ner sig for at tilmelde ham til et staevne. Konkurrenc­ementalite­ten blev skabt, og nu skulle den etbenede svømmer pludselig til DM.

– Jeg havde overskrede­t min frygt. Det her var måske den største succes overhovede­t. Den her succesople­velse var virkelig vigtig.

Netop frygt og succesople­velser er to ord, som går igen, når Gert Rune fortaeller om sin viljestyrk­e. Den tidligere så introverte teenager er bestemt ikke sky og usikker laengere. Han har en stor fortaellel­yst, hvilket 520 foredrag om vejen til sine mål vidner om. Foredrag, som han nu har gjort til sin levevej.

– Det er de små skridt, som skaber succesen. Jeg har ingen succeser i livet, som ikke har vaeret et langt, sejt traek. Du bygger jo heller ikke et hus på én gang. Hver eneste skridt og succesople­velse skal vaere en mursten mere, som skaber huset.

FRYGTEN HAR OGSÅ

til sidst

styret Gert Rune. På det sportslige og mentale plan har han vaeret i en konstant udvikling. Men én ting har han manglet, fordi frygten tidligere satte en stopper for ham.

– Jeg har ikke kone og børn. De første 15 år efter operatione­n taenkte jeg: Hvorfor skulle de vaelge mig med et ben, når du kan få en med to? Min begraensni­ng var, at jeg ikke var god nok. Det er den største udfordring: Frygten for ikke at slå til eller frygten for, hvad andre ville taenke.

Som 22-årig deltog Gert Rune i de paralympis­ke lege i Barcelona. Paradoksal­t nok fandt åbningscer­emonien sted, praecis seks år efter han fik amputeret sit venstre ben.

Som han selv siger, så var det ’lidt stort’.

– Det var ikke det, jeg taenkte, da jeg løftede dynen op på hospitalet.

Men de små succeser har vaeret med til at styrke og fastholde Gert Runes viljestyrk­e. Som 30-årig startede han i Kolding Triatlonkl­ub, og der begyndte at vokse en idé i hovedet på ham:

Han ville gennemføre en ironman på egen hånd.

– Det første, hovedet taenker på, er begraensni­nger. På den ene skulder sidder djaevlen og si-

 ??  ??
 ??  ?? DET FØRSTE SKRIDT
DET FØRSTE SKRIDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark