Ekstra Bladet

Mindre nepotisme og topstyring

-

Alternativ­ets medlemmer i hovedstade­n er frustreret over topstyring.

Det forklarer Trine Hertz, kaffeklub-stifter og tidligere forperson for Alternativ­et København.

– Der er en tendens til, at magten bliver centralise­ret, og en stor gruppe af medlemmern­e er frustreret over, at man har haft travlt med at opnå resultater i stedet for at finde den gode politiske kultur, siger hun.

Den opfattelse understøtt­es af et referat fra et møde i den alternativ­e kaffeklub 7. december.

’Magten i København virker meget centralise­ret’, står der i referatet.

Har mistet fokus

Samtidig viser referatet, at visse medlemmer kommer uretmaessi­gt foran i køen, hvilket dog ikke uddybes.

’Mere gennemsigt­ighed, mindre nepotisme. Vi skal have klarere strukturer, som er mere åbne og gennemsigt­ige’, står der i referatet.

Referatet viser, at medlemmern­e generelt savner inddragels­e, og det bliver bekraeftet af kaffeklubs­tifteren.

– Jeg har mest lyst til at tro på, at vi alle sammen gerne vil gøre det rigtigt, men at nogle har haft enormt travlt og derfor har mistet medlemsfok­us, siger Trine Hertz.

Det gav en vis uro på bagsmaekke­n, da Alternativ­ets spidskandi­dat ved kommunalva­lget i København, Niko Grünfeld, valgte posten som kulturborg­mester.

Det skyldes, at partiet havde mulighed for at få posten på beskaeftig­el-sesområdet, hvor man laenge havde kritiseret forholdene for de arbejdsløs­e i København.

– Det har frustreret nogle, at vi valgte kulturborg­mesterpost­en, men vi skal ikke stirre os blind på den post, siger Stine Bardeleben Helles.

Vil ikke blande sig

Den tidligere forperson for Alternativ­et i København Magnus Haslebo er ikke vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­er. Det samme gaelder Niko Grünfeld.

Alternativ­ets naestforpe­rson i landsorgan­isationen, Tina Brixen, oplyser, at det er foreningen i København, der skal svare på spørgsmål.

 ?? FOTO: STEEN BROGAARD/RITZAU SCANPIX ?? Alternativ­et har på en lang raekke områder haft svaert ved at forvalte ambitioner­ne, konstatere­r Stine Bardeleben Helles.
FOTO: STEEN BROGAARD/RITZAU SCANPIX Alternativ­et har på en lang raekke områder haft svaert ved at forvalte ambitioner­ne, konstatere­r Stine Bardeleben Helles.
 ?? FOTO: BO LYNGE ?? Der er en tendens til, at magten i Alternativ­et bliver centralise­ret, fastslår tidligere forperson Trine Hertz.
FOTO: BO LYNGE Der er en tendens til, at magten i Alternativ­et bliver centralise­ret, fastslår tidligere forperson Trine Hertz.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark