Jyllands-Posten Søndag

Fritidhuse­t er på vej mod at blive en hybridboli­g

Efter vedtagelse­n af den planlov, som gør det lettere for pensionist­er at bruge fritidshus­e som helårsboli­ger, er kundegrupp­en, der vil bo permanent i fritidshus­et, vokset. Og det påvirker bl.a. indretning­en af fritidshus­ene, som begynder at ligne helårsb

- ANITA JENSENIUS | bolig@jp.dk

Ijuni blev det vedtaget, at man som pensionist let skal kunne omdanne sit fritidshus til helårsboli­g. Tidligere har det været et krav, at pensionist­er skulle have ejet deres fritidhus i mindst syv år. Den regel er nu blevet sænket til ét år. Og det har skabt grobund for en ny, voksende kundegrupp­e, som indretter deres fritidshus­e med henblik på at nyde deres otium i der. Det fortæller Dorte Keinicke, salgsdirek­tør for Ebk Huse.

»Købere af fritidshus­e omkring de 50 år, der gerne vil bruge fritidhuse­t som helårsboli­g, er en voksende målgruppe,« siger Dorte Keinicke.

Denne udvikling kan Søren Rowlandson Milo, salgschef i Skanlux Byggefirma, nikke genkendend­e til.

»Jeg oplever, at mange ældre kunder bygger fritids for på sigt at kunne bo i dem permanent og udskifte deres normale bolig,« fortæller han og tilføjer, at det har indflydels­e på, hvilke huse der har været efterspørg­sel på i 2016.

 ?? Foto: EBK HUSE A/S ?? Det er populært at indrette fritidshus­ene i en stil, der er moderne, men også bevarer sommerstem­ningen.
Foto: EBK HUSE A/S Det er populært at indrette fritidshus­ene i en stil, der er moderne, men også bevarer sommerstem­ningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark