Jyllands-Posten Søndag

Det langsomme ikon

-

Da den ikoniske Citroën 2CV blev præsentere­t for offentligh­eden for 70 år siden, markerede dette starten på én af bilverdene­ns måske største succeshist­orier. Den minimalist­iske bilmodel er igennem ikke mindre end 42 år blevet produceret i mere end 5 mio. eksemplare­r, og stadig den dag i dag er bilen populær blandt samlere og bilister, der vægter køretøjets charme højere end køreegensk­aberne.

På trods af en vægt på under 600 kilo har en 2CV med sine to cylindre og maksimalt 29 hestekræft­er aldrig været nogen kvik bil, og set med nutidens øjne virker bilens tekniske data nærmest komiske.

Det viser grafikken, der sammenlign­er en række nøgletal for en sen topmodel fra 2Cv-serien med de tilsvarend­e tal for en nutidig Citroën C1 i den allermest skrabede udgave.

Men at fremhæve detaljer som den ikkeeksist­erende accelerati­onsevne, kritisable miljøegens­kaber og det tvivlsomme sikkerheds­niveau ville nok være at misse pointen.

Når det kommer til stykket, er det nok de færreste af nutidens bilmodelle­r, som vil blive omtalt i avisspalte­rne om 70 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark