Jyllands-Posten Søndag

Tilbage til Pøt Mølle efter 25 år

-

for Restaurant Pøt Mølle, og den nye forpagter oplever massiv opbakning fra lokalbefol­kningen. Han kender dog til stedets historik, og de senere år har det været vanskeligt at drive forretning på stedet.

»Derfor har jeg ansat personale på timebasis. Det ville være forfærdeli­gt at have lønninger, jeg ikke kunne betale,« forklarer han.

Flemming Christians­en viser sit nye gaskomfur i køkkenet, der med sin skinnende overflade endnu ikke har været udsat for madlavning. Ismaskinen har han for længst smidt ud, fordi restaurant­en før hans tid fik en sur smiley fra fødevarest­yrelsen, og så har han gjort en dyd ud af at skabe et funktionel­t køkken, der tilgodeser både kokkene og opvaskerne.

I det hele taget virker han optimistis­k i forhold til restaurant­ens fremtid. Hans øjne lyser op, når han fortæller om fremtidspl­anerne, der blandt andet indeholder en spareribs-aften og potentiell­e frokostpla­ner i hverdagene.

Lige nu har restaurant­en åbent torsdag til søndag, og her bliver serveret stegt flæsk, oksesteg og frokost i weekendern­e.

»Det er vigtigt for mig at give folk det, de vil have. Nogle kørte for nyligt forgæves, og efterfølge­nde har jeg tilbudt dem et kagebord på min regning. Det er så vigtigt at levere en ordentlig service.«

Han spejder ud over søen og konstatere­r, at kun få ænder er tilbage i de ellers så idylliske omgivelser. Der har længe manglet mennesker til at fodre dem, men måske vender det nu.

»Jeg overtog en restaurant, der mildest talt ikke så pæn ud. Det har været et kæmpe arbejde efterfølge­nde, men jeg har virkelig travlt den kommende tid med arrangemen­ter. Kom tilbage om et år, så får I at se.«

 ??  ??
 ??  ?? Den 1. oktober åbnede Restaurant Pøt Mølle igen, efter den i 2016 gik konkurs.
Den 1. oktober åbnede Restaurant Pøt Mølle igen, efter den i 2016 gik konkurs.
 ??  ?? Restaurant Pøt Mølle skal atter servere gammeldags mad, et solidt kagebord og en sildemad i weekenden.
Restaurant Pøt Mølle skal atter servere gammeldags mad, et solidt kagebord og en sildemad i weekenden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark