Jyllands-Posten

Skibet er ladet med krimi

-

En dansk journalist finder en kuvert med kompromitt­erende dokumenter, da han er ved at sætte en markise op på sin balkon i den sydfranske by Beaulieu-sur-Mer. Det hvirvler ham ind i en sag, der involverer baronesse Béatrice Ephrussi de Rothschild, der er arving til verdens største formue.

Journalist­en, Christian Fabricius, beslutter sig til at grave i historien, og dermed opstår plottet i Carsten Kruuses nye roman, ”Skibet på land”, der netop er udkommet. For han graver så dybt, at han blotlægger en række fortielser, løgne, intriger, opture og ikke mindst nedture blandt Europas rigeste ved den franske riviera i perioden omkring år 1900 i Frankrig, også kendt som La Belle Èpoque.

Carsten Kruuse, der selv er uddannet journalist, har bl.a. en fortid som talsmand for Aros Restauratø­rerne, en forening af restauratø­rer og serverings­steder i Aarhus, og som informatio­nschef og redaktør i Foreningen Danmarks Restaurant­er og Cafeer. Han bor i Aarhus, men har de senere år haft skribentvi­rksomhed i Sydfrankri­g.

Krimi:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark