Jyllands-Posten

Brandfolk beskudt med fyrværkeri

-

Brandfolk blev ved flere lejlighede­r nytårsafte­n og -nat beskudt med fyrværkeri under slukningsa­rbejder i Rosenhøj og Gellerup, oplyser Østjylland­s Brandvæsen.

Brandvæsen­et blev fire gange tilkaldt til brande i Rosenhøj og en gang i Gellerup. Under de første udrykninge­r blev der imidlertid skudt fyrværkeri mod brandfolke­ne og deres køretøjer, og derfor stoppede brandvæsen­et med at køre ud til de områder.

»Politiet blev i stedet sendt ind for at konstatere, at der kun var brand i en container eller skraldespa­nd, og det fik derfor ved denne lejlighed lov at brænde ud. Havde det været alvorligt som f.eks. en brand i en lejlighed, var

Brand:

vi naturligvi­s rykket ud,« siger indsatsled­er Bjørn Christense­n, som beklager, at brandfolke­ne ikke kunne få lov at udføre deres arbejde i visse områder.

»Vi har ellers været forskånet for den slags i flere måneder, så vi håber, at det var isoleret til nytårsafte­n,« siger han.

Totalt måtte brandvæsen­et rykke ud 42 gange i Østjylland. Tre gange i Odder, en gang i Skanderbor­g, mens 38 alarmer drejede sig om brande i Aarhus.

»Det har været småting, hvor containere og skraldespa­nde er blevet antændt af fyrværkeri. Vi har også haft nogle falske alarmer på automatisk­e brandanlæg, men det var primært i dagtimerne,« siger Bjørn Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark