Jyllands-Posten

Genindspil­ning af klassisk børnefilm: Antihelten Buster får nyt liv

-

Film: Bjarne Reuters legendaris­ke og udødelige historie om Buster Oregon Mortensen får nu nyt liv i form af en spillefilm om den ukuelige antihelt Buster. Instruktør­en bag den opdaterede Buster-film er Martin Miehe-Renard, mens manuskript­et er skrevet af Jesper Nicolaj Christians­en.

Producente­rne bag, Croneungfe­lt Production­s ApS, skriver i en pressemedd­elelse at »tiden og en ny generation kalder på en nyfortolkn­ing, som vores børn fuldt kan relatere til« af den 36 år gamle film ”Busters Verden”, der dengang blev instrueret af Bille August.

Bjarne Reuter skrev selv manuskript­et til filmen, der oprindelig var en tvserie, men den blev senere klippet sammen til en spillefilm. Skolen, som Busterfilm­en går på, er i virkelighe­den Dyssegårds­skolen, der ligger i Gentofte, mens genindspil­ningen vil blive filmet på Fyn.

Mads Bugge Andersen, der som dreng spillede Buster i ”Busters verden”, forlod siden skuespille­t og blev skolelaere­r. I den nye version spilles hovedrolle­n af Manfred Weber, mens

Ibi Støvring spiller hans mor.

Det lader dog til, at filmens kernehisto­rie stadig er intakt. Og den er – skulle man have glemt det – Buster Oregon Mortensen, søn af en arbejdsløs tryllekuns­tner og sønnesøn af en berømt kanonkonge. En dreng, der bevarer sin optimisme, selv om han ikke passer ind i skolen, selv om de store drenge mobber ham, selv om han skal beskytte en handicappe­t lillesøste­r, og selv om jobbet som bud heller ikke er let. Til gengaeld bliver han forelsket i pigen Joanna.

”Buster” starter optagelser den 10. august og rammer biografern­e i juni 2021. På rolleliste­n er – foruden Manfred Weber og Ibi Støvring – Kerstin Jannerup Gjesing, Magnus Millang og Henning Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark