Jyllands-Posten

Aarhus Lufthavn fyrer faerre end planlagt

Mandag blev 16 medarbejde­re fyret i Aarhus Lufthavn.

-

Midt i juni lød det fra Aarhus Lufthavn, at man på grund af coronakris­en så sig nødsaget til at traede ud af lønkompens­ationsordn­ingen og indlede en fyringsrun­de. Fyringerne var nødvendige for at nedbringe lønomkostn­ingerne, lød forklaring­en. Nu er der nye toner fra Tirstrup, som reducerer antallet af medarbejde­re med 26 personer i afdelinger­ne Security, Passagerse­rvice samt rampen, der alle betjener passagerer­ne. Heraf er der indgået frivillige fratraedel­sesaftaler med 10 medarbejde­re, således at i alt 16 medarbejde­re blev opsagt.

»Det er et lyspunkt, at vi har formået at bringe antallet af berørte medarbejde­re vaesentlig­t ned takket vaere et godt forhandlin­gsforløb med HK, 3F og VSL. Det aendrer dog ikke ved, at det er en trist dag i lufthavnen, og det berører alle dybt, at vi må sige farvel til 26 gode og dygtige medarbejde­re. Det er et trist resultat af krisen, og vi håber, at den luftfartsp­akke, som regeringen vedtog i sidste uge, vil resultere i, at flytrafikk­en snart vil komme godt i gang igen,« udtaler adm. direktør Peer H. Kristensen.

Lang vej tilbage

De seneste fjorten dages forhandlin­ger har gjort det muligt at nedbringe antallet af afskedigel­ser ved hjaelp af efteruddan­nelse, naturligt udløb af begraensed­e ansaettels­eskontrakt­er, frivillige fratraedel­ser og fleksibel planlaegni­ng af vagter.

»Vi er glade for det konstrukti­ve samarbejde med lufthavnen om at efteruddan­ne medarbejde­re, for jo flere, der kan få en uddannelse i stedet for en fyreseddel, jo bedre. Vi vil gerne opfordre alle til proaktivt at saette sig ind i efteruddan­nelse for på den måde at fremtidssi­kre sig selv på arbejdsmar­kedet,« siger formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen.

Lufthavnen har vaeret midlertidi­g lukket i april og maj, men den 2. juni genåbnede SAS indenrigsr­uten til København. Siden er flere ruter åbnet, så passagerer nu kan flyve til Bornholm, Oslo og London direkte fra Aarhus.

»Branchen er tvunget helt i knae, og det vil tage en rum tid at komme tilbage på 2019-niveau. Vi holder nu et skarpt fokus på at få flyselskab­erne i gang med at beflyve de planlagte ruter igen samtidig med, at vi oppriorite­r indsatsen med ruteudvikl­ing, så vi kan genvinde det terraen, vi har tabt i første halvår af 2020,« siger Peer H. Kristensen.

 ??  ?? Aarhus Lufthavn har indgået frivillige fratraedel­sesordning­er med 10 medarbejde­re. Foto: Joachim Ladefoged
Aarhus Lufthavn har indgået frivillige fratraedel­sesordning­er med 10 medarbejde­re. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark