NFL Magasinet

Fortælling­en: Andreas Knappes vej til NFL

Nfl-magasinet har løbende talt med Andreas Knappe gennem et forår og en sommer, hvor han jagtede sin drøm om at komme i NFL. Det blev et halvt år med tilbagesla­g, svære beslutning­er, sure træningsti­mer og en følelsesla­det kulminatio­n. Nu er han hos Atlant

- TEKST: ANDERS DEHN

14. JANUAR 2017

Andreas Knappe har noget overtro i sig, så når han skal træffe en stor beslutning, slår han plat eller krone. Det vigtigste er ikke, hvilken side mønten lander på. Men når mønten er i luften, og Andreas Knappe betrager dens rotation, finder han hurtigt ud af, hvilken siden han inderst inde helst vil have, den lander på. Han sætter for en stund fornuft og logik ud af spillet og sætter i steder sin mavefornem­melse i centrum.

Han har gjort det i mange år, den store danske linjemand, og for ham er det det eneste rigtige. For et par uger siden stod han også og flippede mønten op i luften, da han skulle træffe den hidtil største beslutning i sit liv. Andreas Knappe havde skåret de 35-40 agenter, der havde henvendt sig til ham, ned til kun et par stykker, og han skulle vælge, hvem han ville lægge sin fremtid i hænderne på frem mod NFL’S draft i april.

Allerede omkring januar 2016 begyndte de første agenter at kontakte ham, og han brugte foråret og sommeren på at lære nogle af dem at kende. Men i sensommere­n 2016 gav han klar besked:

”Så snart fodbold startede, sagde jeg til dem: ’Nu spiller jeg fodbold. Så vi kan ringes ved engang i november-december, og så kan vi tage den derfra. Jeg får alligevel ikke brug for jer, hvis jeg ikke spiller godt nok’,” fortæller Andreas Knappe.

Han flyttede selv til USA for fem år siden, så Knappe har været meget alene med sin beslutning; han måtte selv finde ud af, hvordan det game fungerer. Han har rådspurgt trænere, der har været med i mange år, og han har spurgt tidligere holdkammer­ater hos Connecticu­t Huskies, hvordan de gjorde. Men frem for alt har han lavet sit benarbejde. Læst det, der skulle læses, fundet agenternes track record på nettet, talt med dem, der bød sig til.

”Når man begynder at snakke med en agent, er det lidt ligesom, når man møder en pige og begynder at snakke med hende. Man føler sig lidt frem. Hvordan tror man, de er som personer? Det er lidt en sjov dynamik. De skriver meget til én,” siger Knappe.

I sidste ende valgte danskeren den Connecticu­t-baserede agent John Pace fra K Sports & Entertainm­ent. Det var ham, han stolede mest på. Ham, mavefornem­melsen dikterede.

Nu står Silkeborg-knægten midt i januar og er kun få måneder fra, at hans drøm enten går i opfyldelse eller braser. Da han kom til Guds eget land i 2012, var det med en karriere i NFL som sin helt store drøm, og i slutningen af april er det draft-tid. Andreas Knappe har tre måneder til at overbevise de 32 Nfl-hold om, at han skal gennem nåleøjet. Det nåleøje, der er så småt, at kun 253 draft picks skal findes ud af 16.369 college-spillere, der kunne vælges til draften. Det svarer til 1,5 procent.

Hvis der er ét ord, der kan beskrive Andreas Knappes hverdag i denne tid, er det ’træning’. Danskeren med det store skæg og lange, blonde hår træner to gange om dagen seks dage om ugen. Kun om søndagen har han fri.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark