NFL Magasinet

BLAKE BORTLES, DEN USANDSYNLI­GE HELT

TEKST: MORTEN BUTTLER Og han levede som bekendt ikke op til dem. 3905 yards, 16 intercepti­ons og blot 23 touchdowns blev det til i en rædselsful­d sæson, der sendte Jaguars ned i bunden af divisionen med blot tre sejre. Da så cheftræner Gus Bradley røg fo

-

Han skal stå model til meget, Blake Bortles. I sin rookie sæson lignede han alt andet end en Nfl-quarterbac­k, men så skete der noget i 2015. 4428 yards, 35 touchdowns og 18 intercepti­ons er ikke dårlige statistikk­er for en quarterbac­k på et midterhold, og lagt sammen med Jaguars’ forrygende offseason forud for 2016 sæsonen var forventnin­gerne til Bortles enorme.

Mange er hurtige til at hylde Jaguars for deres offseason, og de har gjort næsten alt rigtigt. Men at de ikke har adresseret ustabilite­ten på quarterbac­k ved som minimum at hente kvalificer­et konkurrenc­e. Det får de ikke meget ros for på disse linjer. Mange quarterbac­ks har skiftet klub i denne offseason, og en af de tidligere stjerner, Colin Kaepernick er stadig uden hold. Det virker vovet på grænset til det dumdristig­e at gå ind i sæsonen med Bortles, Henne og Brandon Allen som muligheder­ne bag center.

Resten er jo efterhånde­n ved at være på plads. Der er potentiale blandt receiverne og på runningbac­k, hvor man kan veksle mellem det hurtige og det tunge løb. På forsvaret står to af ligaens bedste defensive linjemænd sammen oppe foran, mens linebacker­trioen Jack, Smith og Posluszny er en glimrende kombinatio­n af fart, rutine og kvalitet i tacklinger­ne. Bagerst har man to af ligaens mest talentfuld­e cornerback­s i Ramsey og Bouye, men den sidste brik mangler. Den samme brik som rivalerne fra Texans har så svært ved at finde. Hvis Bortles rammer niveauet fra 2015, kan Jaguars dog blive et endog rigtig ubehagelig­t bekendtska­b for resten af AFC South.

 ?? FOTO: MATT DUNHAM/ RITZAU ??
FOTO: MATT DUNHAM/ RITZAU

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark