Premier League Magasinet

SPILTIPS

-

TOTTENHAM VINDER PREMIER LEAGUE 10,00 @ BET365

Indrømmet: de forsvarend­e mestre fra Chelsea er større favoritter til at vinde Premier League-titlen, som også har to hidsige bejlere fra Manchester med Pep Guardiola og José Mourinho i spidsen.

Men mens Chelsea måske taber lidt fokus til Champions League, som er det logiske mål i denne saeson, så har Guardiola altså haft svaert ved at vaenne sig til traenerliv­et i England, hvor den ellers så sejrsvante manager har måttet se sit pointsnit falde drastisk i sammenlign­ing med tiden i både Tyskland og Spanien.

Nå ja, og så er der José Mourinho, som kun en tåbe afskriver. Men trods den karismatis­ke portugiser­s tilstedeva­erelse på banen, har Manchester United altså i alt for mange kampe lignet et uinspirere­t hold på banen i den forgangne saeson.

Både Chelsea, City og United har så staerke pengemaend i ryggen, at de kan forstaerke trupperne efter forgodtbef­indende. Og frem mod saesonstar­ten kan der sagtens vaere sket så store nyheder på transferma­rkedet, at vurderinge­n af dette spil skal aendres.

Udgangspun­ktet er dog det kendte, hvor Tottenham har vist naesten uafbrudt fremgang de sidste saesoner, hvor slutplacer­ingerne da også har heddet 6, 5 og 3 før sidste saesons andenplads. Det logiske naeste skridt er selvfølgel­ig mesterskab­et for det hold, som har vundet mange fodboldhje­rter de sidste par saesoner med paen og fremadrett­et fodbold.

Når Premier League-saeson fløjtes i gang den 12. august er det 56 år, 3 måneder og 14 dage siden, Tottenham sidst vandt det engelske mesterskab. Til odds 10,00 er det vaerd at satse på, Spurs gentager den bedrift et lille års tid senere.

H2H: TOTTENHAM SLUTTER OVER ARSENAL 1,80 @ BET365

I forlaengel­se af spillet på, at Tottenham vinder Premier League, er der en vis logik i også at satse på, Spurs slutter over de evige rivaler fra Arsenal i denne saeson.

Som naevnt er Chelsea og de to Manchester-hold de store favoritter før saesonen, mens Tottenham altså er min favorit som førstebejl­er til en slags outsiderpl­ads. Herefter kaemper Arsenal og Liverpool om de naeste pladser, og det virker i min bog lidt som om, pilen peger mere op for både Liverpool og Tottenham end Arsenal.

The Gunners vandt ganske vist FA Cuppen i sidste saeson, hvilket Tipsbladet også havde anbefalet at spille på. Men det aendrer ikke ved billedet af et Arsenal-hold, som er kørt en smule traet. Arsene Wenger endte med at forlaenge sin kontrakt med klubben i yderligere to saesoner, men der skal ikke gå meget galt i den nye saeson, før kravene om hans afgang fra både fans og eksperter atter blusser op.

Anderledes ser det ud for Mauricio Pochettino fra Tottenham, som for nylig kunne se sig selv rangeret som den naestmest elskelige manager i Premier League kun overgået af Bournemout­hs Eddie Howe på fodboldsit­et Talksport.

Tingene går bare Pochettino og Tottenhams vej for tiden. Og det skal nok sikre en placering over Arsenal igen i denne saeson, selv om det altså ikke er sket siden 1994/95, når man ser bort fra den foregående saeson!

ANTAL OPRYKKEDE HOLD, SOM RYKKER NED: 1 – 1,90 @ BET365

Newcastle og Brighton vandt direkte oprykning til Premier League i sidste saeson, mens Huddersfie­ld skulle ud i en nervepirre­nde straffespa­rkskonkurr­ence, før den vaerdifuld­e oprykning var sikret.

Oprykkerne vil naesten altid vaere blandt favoritter­ne til at rykke ned igen, og statistisk set er det da også meget sandsynlig­t, at vi må tage afsked med mindst et af holdene igen efter denne saeson. Faktisk er det kun sket to gange i Premier Leagues historie, at de tre oprykkere alle har overlevet.

Omvendt er det kun én gang i Premier League-historien sket, at de tre oprykkere fra den foregående saeson alle rykkede ned saesonen efter. Det var i 1997/98, hvor Bolton, Barnsley og Crystal Palace var på en hurtig visit i den bedste raekke, før de altså tog turen ned igen.

Så vidt altså ekstremern­e. For normalen er, at et eller to oprykkerho­ld ender under stregen i den efterfølge­nde saeson. Set over de sidste 20 saesoner er det sket 10 gange, at bare én af oprykkerne er rykket ned igen, mens det er forekommet 7 gange, at top oprykkerne er rykket ned igen efter saesonen.

Men hvorfor så spille på, at kun én oprykker rykke ned igen, når det giver 2,75, at to oprykkere rygter retur til naestbedst­e raekke?

Den primaere begrundels­e er selvfølgel­ig oprykkerne­s niveau, som virker ganske fornuftigt. Newcastle er en gammel kending i toppen af engelsk fodbold, der måske ikke helt har fået den fortjente kredit for at rykke op igen i første forsøg efter nedrykning­en.

Brighton er tilbage i den bedste raekke for første gang i 34 år, men holdet har taget flere tilløb på det seneste og har således vaeret en del af play off-kampene om oprykning i tre af fem foregående saesoner før den direkte oprykning. Chris Hughton, den tidligere Newcastle-manager, har samlet et solidt hold, der har masser af erfaring rent aldersmaes­sigt, mens akilleshae­len måske er den manglende rutine fra Premier League.

Sidste oprykker er som naevnt Huddersfie­ld, der nok må betegnes som det tynde øl af de tre oprykkere og min favorit til at vaere det hold, der opfylder bag dette spil.

Den sekundaere begrundels­e for at tro på, kun ét oprykkerho­ld ryger ned igen, er, at ”sumpen” af hold under midten i Premier League er så stor, at forskellen på succes og fiasko ofte er hårfin.

Swansea og Crystal Palace lignede sikre nedrykkere i lange perioder af sidste saeson, og hvis saesonen havde varet et par kampe mere, var Watford også kommet i problemer med en katastrofa­l form mod afslutning­en.

Med andre ord: der er kvalitet blandt oprykkerne, mens niveauet blandt de formodede rivaler i bundstride­n ikke bør give oprykkerne søvnløse naetter.

Anbefaling­en bliver derfor at spille på, at ét af oprykkerho­ldene må tage den lange og sure tur ned i The Championsh­ip igen efter saesonen til odds 1,90. Hvis man føler sig godt klaedt på med både livrem og seler, er det muligt at kombinere sit indskud på, at henholdsvi­s et og to oprykkerho­ld ryger ned igen. Det giver et effektivt odds på 1,12, hvis 41 procent af indsatsen placeres på to hold til odds 2,75, mens de resterende 59 procent saettes på 1 hold til odds 1,90.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark