Premier League Magasinet

vurderer

-

Den tidligere OB og Silkeborg-målmand David Preece er blevet en staerk stemme i England. Ugentlig analyserer og kommentere­r han på keeperne i Premier League både på skrift og i podcasts. Her kommer han med sin vurdering af målmandssi­tuationen i top-6-klubberne.

LIVERPOOL

Dette er Alissons sommer. Hvis vi ser bort fra Manuel Neuer, er Alisson det mest spaendende indkøb, en Premier Leagueklub kunne gøre på målmandspo­sten. Hvis der er en målmand, som er skraedders­yet til et hold med Jürgen Klopp som manager, er det Alisson Becker. Hvis man synes, Liverpool var hurtige i deres kontraspil i sidste saeson, kan man glaede sig til at se dem, når Alisson har bolden i haenderne eller ved fødderne. Historien om Loris Karius, der gik fra ”zero to hero” og endnu hurtigere tilbage igen, accelerere­de Alissons ankomst. Nu er der et stort spørgsmåls­tegn ved Karius’ fremtid i og med, at han igen i opstarten begik fejl. Hjerneryst­else eller ej bliver det hårdt arbejde, for Karius skal bevise sig selv igen.

ARSENAL

Der var mange, som troede, at Bernd Lenos ankomst til Arsenal fra Leverkusen betød, at The Gunners ville sige farvel til David Ospina og Petr Cech. Det er nok også rigtigt i Ospinas tilfaelde, men jeg kan ikke se Cech blive overhalet af Leno. Cech er ikke den samme keeper, han var før sit kraniebrud, men han er langt fra faerdig. Der er nok ingen spiller, som har tilbragt naer så lang tid i vaegtraeni­ngslokalet denne sommer som Cech. Det bliver interessan­t at se, om det påvirker hans skarphed, men med nye spillere som Sokratis og Lichtstein­er i bagkaeden er Cechs stabilitet vital.

CHELSEA

Det enorme beløb, Chelsea har betalt for en ved første øjekast talentfuld men uprøvet målmand, virker til signalere panikkøb. Men Kepa Arrizabala­ga er alt andet end uprøvet. Han er selvfølgel­ig ikke 50 millioner pund mere vaerd end Thibaut Courtois, men sandsynlig­heden for, at han bliver i nøglespill­er i Chelsea i mange år fremover, er stor og forklarer, hvorfor Chelsea betalte så stor en overpris. Det bliver svaert at gøre det lige så godt som Courtois. Han var med afstand

den bedste keeper i Premier League til at håndtere indlaeg, og hans evner til at aflevere praecist har vaeret undervurde­ret. Netop i pasningssp­illet kommer der til at hvile et stort ansvar på unge Kepas skuldre, når Maurizio Sarri er manager. De hurtige omstilling­er i pasningssp­illet gennem Jorginho kraever praecise aflevering­er af Kepa, og der gik rygter om, at Sarri ville have sin tidligere Napoli-keeper Pepe Reina, fordi han kendte dette system, og det på trods af at Reina netop var skiftet til AC Milan som reserve for Donnarumma. Det var i øvrigt også Reina, der varmt anbefalede Kepa til Chelsea, da Sarri spurgte.

MANCHESTER UNITED

Ingen aendringer her andet end Lee Grant, der vandt i lotto og nu får tjansen som andenreser­ve til De Gea efter Romero. De Gea lignede ikke sig selv, da han spillede for Spanien til VM. Han er ikke vant til Spaniens høje forsvarsli­nje, og det påvirkede hans spil. De Gea har vaeret kongen af keeperne i Premier League de seneste år. Hans redningspr­ocent er utrolig, og det var kun Alisson, som var i naerheden af ham i sidste saeson. Med Mourinhos bedrøvelig­e spillestil har De Gea haft lige så meget arbejde som en målmand, der spiller for en nedrykning­struet klub. Hvis Rojo, Jones, Lindelöf og Smalling ikke bliver solgt, og hvis de fortsaette­r med at spille kantspille­re på backpositi­onerne, kommer det ikke til at aendre sig. Men De Gea kan godt lide at spille bag et forsvar, der ligger så dybt.

TOTTENHAM

Hugo Lloris fik en del kritik sidste saeson, og det var også kun Petr Cech, som lavede flere fejl, der førte til mål. Han viste til gengaeld sin klasse, da han som anfører førte Frankrig til verdensmes­terskabet. Jeg taenkte, han måske havde brug for en pause denne sommer, men han lignede sig selv igen under slutrunden. Nu aendrer omgivelser­ne sig igen for Lloris og for hans holdkammer­ater. Men isaer for en keeper er kendte omgivelser en støtte. Mere end nogen anden position skal en målmand hurtigt bedømme kampsituat­ioner og afstande, så jeg vil blive overrasket, hvis Spurs ikke traener på det nye stadion så ofte som muligt, så både keepere og markspille­re hurtigt vaenner sig til det.

MANCHESTER CITY

Man finder ikke Manchester Citys 11. markspille­r i toppen af redningspr­ocenterne. Ederson er så godt beskyttet af sit forsvar, at han ikke behøver det. Det er ikke det, han er købt ind til. Giv ham bolden ved fødderne, og så skal du se ham smide om sig med aflevering­er, der vil gøre flere midtbanesp­illere misundelig­e. Selv om Claudio Bravo-eksperimen­tet fejlede, er chileneren glad nok for at spille Liga Cup og FA Cup-kampe, indtil nålene i Ederson voodoo-dukken begynder at virke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark