Premier League Magasinet

KAN DANSKERNE TAGE DET NAESTE SKRIDT?

Der er skåret ned på antallet af danskere i La Liga forud for den kommende saeson, men kvantitet er ikke lig med kvalitet, og de resterende fem står i de fleste tilfaelde over for definerend­e saesoner, når de skal tage det naeste skridt i karrieren.

- Tekst: Nicolai Lisberg

Det var en blåstempli­ng af Daniel Wass og hans karriere, da han den 10. juli officielt blev praesenter­et som ny Valencia-spiller. Tre gode år i Celta havde overbevist Valencia om, at Daniel Wass var klar til mere. Klar til at tage det naeste skridt. Som 29-årig er han havnet på karrierens største adresse og i en af spansk fodbolds største klubber. Naeste saeson står den på Champions League og topstrid for danskeren, der nok primaert er købt ind grundet sin alsidighed, for i Marcelinos 4-4-2-formation er han i hård kamp med Geoffrey Kondogbia og Dani Parejo om pladserne centralt, mens Carlos Soler formentlig saetter sig på pladsen på højre kant. I venskabska­mpene er han blevet brugt på venstrekan­ten, og måske er det her, at han skal forsøge at bide sig fast i kampen for spilletid. På venstrekan­ten finder vi med sikkerhed også Daniel Wass’ nu tidligere klubkammer­at Pione Sisto. Den danske landsholds­spiller lagde forrygende ud i sidste saeson og toppede frem til vinter listen over flest assists i La Liga, inden han så gik lidt i stå i

foråret. Pione Sisto spillede flere gode kampe end debutsaeso­nen, men i Vigo håber de på, at danskeren bliver mere stabil i sine praestatio­ner, så offensiven ikke kun afhaenger af Iago Aspas. Håb er der også knyttet til La Ligas nyeste dansker, som ikke er overrasken­de er et Celta Vigo-køb i FC Nordsjaell­and i form af midtbanesp­illeren Mathias Jensen, der passer til stilen men også får hård konkurrenc­e. En spiller, som Celta Vigo til gengaeld ikke saetter den store lid til, er Andrew Hjulsager. Saesonen begyndte ellers lovende med indhop i to af de første fire kampe, men herefter røg han helt ud af truppen, inden han blev udlejet til Granada i den naestbedst­e raekke, hvor det dog ikke blev til meget mere spilletid af den grund. Et lejeophold kunne sagtens blive aktuelt igen for Andrew Hjulsager, der godt nok har to år tilbage af sin kontrakt med Celta Vigo, men som snart skal have kickstarte­t karrieren. Sidste dansker i det spanske er Simon Kjaer, for hvem første saeson i Sevilla bød på lidt af hvert. To traenerfyr­inger, en pokalfinal­e, store øretaever samt kvartfinal­eopgør i Champions League. Diverse skader ødelagde den danske landsholds­anførers rytme og resultered­e også i kritik fra den lokale presse, om end han ofte var en af de bedre i en defensiv, der aldrig for alvor fandt fodfaeste. Kan Simon Kjaer holde sig skadesfri, bør han få en vigtigere rolle i denne saeson, saerligt efter salget af Clément Lenglet, når både han og Sevilla skal tage det naeste skridt og igen kaempe med om Champions Leagueplad­serne.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark