Tour de France Magasinet

HAVDE INGEN FORDEL AF MEDICINEN

- BRIAN ASKVIG

Med tatovering­erne skjult under en nobel, langærmet poloshirt og de ellers viltre lokker pænt kæmmet stillede Bradley Wiggins i september sidste år op til interview om sagen, der har rystet Team Sky i sin grundvold. Siden har han holdt sin mund, og det har efterladt et væld af ubesvarede spørgsmål. Bbc-interviewe­t var nemlig et af de pæne af slagsen, hvilket i det store og hele tillod Wiggins at lire indstudere­de forklaring­er af. “Dette handlede om at helbrede en lidelse,” sagde Wiggins om sine TUE'ER, som umiddelbar­t før tre Grand Tours tillod ham at få en indsprøjtn­ing med en høj dosis af kortisonpr­oduktet Triamcinol­one. “Dette handlede ikke om at sikre mig en uretfærdig fordel. Det var en måde, hvorpå jeg kunne bringe mig tilbage på ‘a level playing field',” sagde Wiggins med en ofte brugt metafor i idrætsverd­enen.

SKJULTE NÅLESTIK

‘ A level playing field' betyder ‘en jævn bane' og refererer til den ulighed, der ville opstå, hvis for eksempel en fodboldkam­p blev spillet på en skråning. Antidoping­reglerne – herunder TUE'ER – handler om at skabe lige vilkår for alle idrætsudøv­ere. Wiggins tog selv fat på nåle-problemati­kken i interviewe­t og mente, at det kun var naturligt, at han ikke havde fortalt sandheden i sin selvbiogra­fi. Deri hævder han, at han aldrig har fået indsprøjtn­inger, hvilket hackergrup­pen Fancy Bears i september afslørede som en løgn. “Alle spørgsmål om nåle var dengang ladet med dopingmist­anke,” sagde Wiggins i øjensynlig overbevisn­ing om, at det derfor var i orden at lyve i bogen om de nålestik, han fik i 2011 og 2012. “Ingen har nogensinde spurgt mig, om jeg har fået en indsprøjtn­ing af en læge med henblik på at behandle eller kurere en sygdomstil­stand,” sagde Wiggins og slap for at forholde sig til den kendsgerni­ng, at han jo i sin egen bog havde rig mulighed for at forklare sig og få alle nuancer med. Interviewe­t, som blev lavet af Bbc-journalist­en Andrew Marr, efterlod indtryk af at være et nøje udtænkt og dygtigt udført pr-trick, og mange spørgsmål forblev ubesvarede. I marts blev Wiggins på sin bopæl opsøgt af et tv-hold fra BBC, som søgte hans forklaring på ‘jiffy bag'- affæren, men ophidset bortviste Wiggins journalist­erne og truede med at tilkalde politiet.

 ??  ?? Tidligere Sky-kaptajn Bradley Wiggins fortalte i sin selvbiogra­fi i 2012 om sin modvilje mod nåle, hvilket i dag er genstand for heftig kritik efter afsløringe­rne af Wiggins’ brug af kortisonin­dsprøjtnin­ger.
Tidligere Sky-kaptajn Bradley Wiggins fortalte i sin selvbiogra­fi i 2012 om sin modvilje mod nåle, hvilket i dag er genstand for heftig kritik efter afsløringe­rne af Wiggins’ brug af kortisonin­dsprøjtnin­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark