Tour de France Magasinet

SPILANALYS­E AF TOUR DE FRANCE 2017

- TEKST: STEFAN BUUR HANSEN OG JENS FREDE RASMUSSEN

I skrivende stund har bookmakern­e ikke brugt den store energi på at sætte odds på Tour de France. Faktisk er det kun en lille håndfuld af de kendte bookmakere, som er ude med vinderspil, mens det endnu ikke er muligt at opdrive odds på vinderen af hverken den grønne eller den prikkede trøje – for ikke at snakke om de enkelte etaper. Nedenståen­de gennemgang skal derfor tages med det forbehold, at anbefaling­erne ikke er holdt op imod kendte odds. Desuden kendes rytternes absolutte form op til Touren ikke, da anbefaling­erne er skrevet allerede i slutningen af maj.

RUTEN

Lige så sikkert som svigermor har fødselsdag, så ruller Tour De France igen i juli måned. Årets udgave byder dog på flere nyheder, som gør, at der ikke er tale om en klassisk Tour-rute. En af nyhederne er, at vi ikke kommer til at opleve sidevindsk­ørsel ved kyststrækn­inger i år, da hele det vestlige og nordlige Frankrig ikke er en del af året rute. En anden er, at de tyske tv-stationer – efter mange års fravær grundet dopingsage­rne i starten af 00’erne, vender tilbage, mens Touren i år starter i den tyske by Düsseldorf med en kort enkeltstar­t. En tredje nyhed er, at ruten i år indeholder meget få etapeafslu­tninger, som slutter opad. Dette er et tiltag fra organisati­onen bag Touren for at prøve noget nyt, men tiltaget får lidt den bagside, at ægte grimpeurs (bjergrytte­re) formentlig ser på andre løb som deres foretrukne i år.

ETAPERNE

For ikke at være fuldstændi­g forudsigel­ig har vi fremhævet et par etaper, hvor man kunne finde nogle interessan­te favoritter. Bookmakern­e er endnu ikke ude med odds på etapevinde­re, men hold øje, når Tourens start nærmer sig, så burde det være muligt at indgå et attraktivt væddemål eller to.

1. ETAPE: DÜSSELDORF / DÜSSELDORF

Denne etape ligner en sejr til Tony Martin fra Kastusha. Han er på hjemmebane og vil helt sikkert være 100 procent motiveret til at vinde og køre igennem Tyskland i den gule trøje.

2. ETAPE: DÜSSELDORF / LIÈGE

Dette ligner et sprinterop­gør, og buddet herfra vil den blonde tysker, Marcel Kittel.

3. ETAPE: VERVIERS / LONGWY

Med en afslutning som går opad, så henvender denne sig til punchersty­pe-ryttere. Denne etape bør blive et opgør mellem Alejandro Valverde og Peter Sagan.

4. ETAPE: MONDORF-LES-BAINS / VITTEL

Kittel bør være storfavori­t.

5. ETAPE: VITTEL / PLANCHE DES BELLES FILLES

Froome har gode minder på La Planche Des Belles Filles, hvor han tidligere har vundet, og min favorit til den gule trøjer ligner et vinderbud.

13. ETAPE: SAINT-GIRONS / FOIX

Vi vil ikke komme med vinderbud til denne etape, men highlighte den pga. kortheden: 101 km. er uhørt kort, og det bør give årets mest interessan­te Tour-etape. Bare se på sidste års lignende Vuelta-etape til Formigal (130 km), og det vil give et godt bud på hvad der venter os. En rytter som Contador kunne lave ravage her.

14. ETAPE: BLAGNAC / RODEZ

Vi har tidligere set en etape med afslutning i Rodez, og her vandt Greg Van Avermaet over Peter Sagan. I år vil det formentlig blive en showdown mellem Sagan og Valverde. I den duel tror vi mest på Sagan, da han på dette tidspunkt ikke har et klassement at fokusere på modsat Valverde.

20. ETAPE: MARSEILLE / MARSEILLE

Enkeltstar­t. Kuperet. Lugter langt væk af, at Chris Froome vinder og cementerer sin sejr i årets Tour. Outsiderbu­ddet vil være Richie Porte, der på dette tidspunkt må have meget at køre for.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark