Tour de France Magasinet

MANAGER: TOUREN ER BLEVET FOR STOR

- TEKST: BRIAN ASKVIG

Tour de France er uden sidestykke den største begivenhed i cykelsport­en, og er den motor, der i vid udstræknin­g driver værket. Det er Tour de France, som sponsorern­e ønsker eksponerin­g i, og det er det løb, som tiltrækker det største publikum og generer flest penge. Men Tour de France er ved at blive så stor, at sporten lider under det. Det mener den belgiske Quick-step-manager Patrick Lefevere, som i kraft af sin erfaring og succes er en af de mest magtfulde figurer i det profession­elle felt. “Tour de France udgør en stor del af kagen, ja, faktisk en for stor del, for fejler man i Touren, så er der ingen, der husker, hvad man har udrettet i foråret,” siger Patrick Lefevere.

UHELDIG INDVIRKNIN­G

Succes i cykelsport­en alene bliver målt i Tour de France, mener Lefevere, og det øver uheldig indvirknin­g på den måde, holdene og topryttern­e tilrettelæ­gger deres sæson på. “Se på Chris Froome, som er den store Tour-rytter: Han kører vel blot 20 løbsdage inden Touren,” siger Lefevere. “Og se på nogle af de franske hold: Undertiden har de overhovede­t ingen sejre i foråret, men de satser alt på Touren, og alt er glemt, hvis holdet så kører en god Tour.” “Vinder man meget i foråret, og det gør vores hold, så forventer alle blot endnu mere under Touren,” siger Patrick Lefevere.

BLIV VÆK FRA TOUREN

Lefevere gør alt, hvad han kan, for at brede interessen ud på andre løb, og han opfordrer altid sine sponsorer til at holde sig væk fra Tour de France og Flandern Rundt, som er Quick-steps måske vigtigste løb, for i stedet at opleve holdet og sporten andre steder. “Tag Romandiet Rundt, siger jeg til dem. Tag Giro d'italia, tag Schweiz Rundt. Det er mindre stressende, og landskaber­ne og cykelløbet er tit smukkere, men alle insisterer på at komme til Touren,” fortæller Lefevere. “Touren er bare enorm. Det er der, alle i cykelsport­en ønsker at være i juli måned,” siger Patrick Lefevere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark