Kål-ta­co med stegt gris

Weekendavisen - - Faktisk - Af PERNILLE SKJØDT

Ska­er bun­den af det rø­de spids­kål og tag de før­ste tre yder­bla­de af og snit dem i tyn­de strim­ler. Tag fle­re spids­kål-lag af og kom dem i en skål med koldt vand og en hånd­fuld ister­nin­ger i 5-10 mi­nut­ter. Det gi­ver ek­stra sprød­hed. Kom der­ef­ter kå­l­bla­de­ne i en sig­te og sving over­sky­den­de vand fra.

Vend strim­ler af kål med lidt oli­veno­lie, li­mes­aft, bbq-kryd­de­ri, salt og pe­ber. Kram det lidt mel­lem ha­en­der­ne og lad det tra­ek­ke, ind­til det skal ser­ve­res. Halvér avo­ca­do­er­ne, fjern ste­nen og tag kø­det ud med en ske. Ska­er det i tern. Ska­er agurk og to­ma­ter i små tern. Pil og fin­hak hvid­løg. Rør cre­me­frai­che med salt, pe­ber og hvid­løg og evt. lidt tør­ret, knust chi­li. Kom det i en skål.

Ska­er ko­te­let­ter­ne i strim­ler. Op­varm en pan­de med lidt olie og steg kø­det ved me­get høj var­me i ca. 4-5 mi­nut­ter. Kry­dr kø­det med salt, pe­ber, ½ tsk suk­ker, lidt papri­ka og stødt spids­kom­men.

Fyld kål-ta­cos med fintsnit­tet kål, stegt svi­ne­kød, agurk, avo­ca­do, to­mat og spi­rer. Servér med cre­me­frai­che, chi­lisau­ce og li­mebå­de til.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark

© PressReader. All rights reserved.