ISÄLLE KUNNON AAMIAINEN

Juh­lis­ta isän­päi­vää aa­miai­sel­la, jo­hon kuu­luu puh­tia tuo­vaa vih­re­ää shaks­hu­kaa, kor­va­puus­tin ma­kuis­ta tuo­re­puu­roa ja tuh­din suklais­ta mok­ka­pa­la­kak­kua.

HS Metro - - FRONT PAGE -

Vih­reä shaks­hu­ka

2–4 an­nos­ta

val­mis­tusai­ka 25 min

½ pien­tä ke­sä­kur­pit­saa 1 kes­ki­ko­koi­nen pur­jo 2–3 rkl voi­ta tai öl­jyä suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria ri­paus so­ke­ria 3 rkl leh­ti­per­sil­jaa hie­non­net­tu­na 2–3 tl sit­ruu­nan­kuor­ta raas­tet­tu­na 1 rs (70 g) sa­laat­ti­pi­naat­tia 4 ka­nan­mu­naa 50 g fe­ta­juus­toa

Tar­joi­luun:

1 dl pak­sua maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia ri­paus su­mak­kia

Ota esiin pan­nu, jo­ka on kah­vaa myö­ten uu­nin­kes­tä­vä. Lai­ta uu­ni kuu­me­ne­maan 180 as­tee­seen. Huuh­te­le ke­sä­kur­pit­sa ja leik­kaa kie­koik­si. Hal­kai­se pur­jo ja huuh­te­le hy­vin. Leik­kaa pur­jo pie­nik­si pa­loik­si. Kuu­men­na ras­va pan­nus­sa ja pais­ta ke­sä­kur­pit­sa­kie­kot no­peas­ti niin, et­tä ne saa­vat hie­man vä­riä pin­taan. Siir­rä ke­sä­kur­pit­sat lau­ta­sel­le odot­ta­maan. Lai­ta pur­jo­silp­pu pan­nul­le ja pais­ta peh­meäk­si. Maus­ta pur­jo suo­lal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la, so­ke­ril­la, per­sil­jal­la ja sit­ruu­nan­kuo­rel­la. Lai­ta jouk­koon huuh­del­lut pi­naa­tit ja pais­ta, kun­nes pi­naa­tit ovat hau­tu­neet peh­meik­si. Li­sää jouk­koon ke­sä­kur­pit­sa­kie­kot. Se­koi­ta, ja tee sit­ten 4 ko­loa seok­seen. Ri­ko ka­nan­mu­nat ko­loi­hin. Mu­rus­te­le ai­nes­ten pin­nal­le fe­ta­juus­toa. Nos­ta pan­nu uu­niin ja kyp­sen­nä, kun­nes mu­nien val­kuai­set ovat hyy­ty­neet. Se vie 8–12 mi­nuut­tia. Voit tar­jo­ta shaks­hu­kan he­ti uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen kuu­ma­na tai hie­man haa­lea­na. Tar­joi­lu­vai­hees­sa voit vii­meis­tel­lä shaks­hu­kan nos­ta­mal­la pääl­le pak­sua jo­gurt­tia se­kä ri­pauk­sen su­mak­kia. Tar­joa tuo­reen lei­vän ke­ra.

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland

© PressReader. All rights reserved.