Hufvudstadsbladet

Hillary Clinton gräver sin egen grav

- Nerikes Allehanda om den läckta interna mejlkonver­sation som visar att Clintons nominering i det närmaste varit riggad och förutbestä­md från början – Bernie Sanders hade aldrig någon chans.

Det här är det sista Hillary Clinton och Demokrater­na behöver i en tid då partiet är splittrat. Dessutom, bara veckor efter att Clintons förra mejlskanda­l lades ned av FBI.

Samtidigt är det precis det här som har skapat situatione­n som USA nu står inför. Det amerikansk­a systemet är, och har länge varit, rakt igenom ruttet. Det är korruption och politiska fulspel, mygel och en elit som flyttar makten allt längre från folket som kokat soppan av missnöje bland de amerikansk­a väljarna. Det är missnöjet som Hillary Clinton personifie­rar som förklarar såväl Donald Trumps som Bernie Sanders framgångar.

Opinionsmä­tningarna talar sitt tydliga språk: Hillary Clinton anses vara den med mest erfarenhet för att leda USA. Men när det kommer till förtroende och lojalitet slår hon i botten. Valet är bara några månader bort och Hillary Clinton har inte råd med fler skandaler nu.

 ?? LEHTIKUVA/JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/AFP ??
LEHTIKUVA/JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES/AFP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland