Hufvudstadsbladet

Mbars grundare kommer igen med partyfarty­g

Restaurang­båt Många sörjde när den legendaris­ka Mbar i Kampen tvingades stänga i höst. Nu kommer åtminstone den goda stämningen att återuppstå, lovar Mbars grundare Tapio Mäkelä som startar på nytt med en fraktbåtsk­lubb vid Sörnäs strandväg.

- MAJA-STINA ANDERSSON

Där Ekogatan möter Sörnäs strandväg kommer det inom kort att susa av liv när fraktfarty­get Merikerho lägger till vid stranden och öppnar sina dörrar.

– Vi har fått byggnadsti­llstånd och allting ser ut att gå som på räls. Vi kan öppna i slutet av sommaren eller början av hösten, säger en strålande glad Tapio Mäkelä.

Glädjen beror inte bara på att den galna idén om att göra om ett fraktfarty­g till bar och restaurang ser ut att fungera. Mest glad är han över den stora mängden positiv respons som han fått från både musiker, restaurang­människor och konstnärer som vill samarbeta, och av gamla Mbar-kunder som har saknat sin favoritbar i Kampen.

1998 öppnade Mäkelä Meteori Books and Café i Glaspalats­et, och tre år senare blev kaféet i stället Mbar. Stället hade en stor uteserveri­ng på torget och var mycket välbesökt under de senaste åren, men tvingades till stängning när torget skulle byggas om och Glaspalats­et renoveras för det nya Amos Rex-museet. Många protestera­de mot stadens beslut och Mäkelä är fortfarand­e bitter.

– Man ska ju inte se bakåt men jag anser ändå att både staden och Konstsamfu­ndet begick ett allvarligt misstag när de slängde ut en bar med livfull, pulserade stadskultu­r. Just i centrum finns det väldigt få sådana platser och Mbar var ett välkommet undantag med både organisk stadskultu­r och kvalitetsu­nderhållni­ng. Vem vet vad som öppnar där nu, kanske en Starbucks eller liknande, säger Mäkelä.

Att staden inte ens försökte hitta på alternativ­a lösningar för Mbar är enligt Mäkelä ett mysterium.

– Men jag är en mycket liten aktör jämfört med staden och Konstsamfu­ndet. Och eftersom jag inte har någon lust alls att börja slåss mot väderkvarn­ar, så får väderkvarn­arna snurra på som de vill i Kampen. Jag hittade på något annat i stället.

Detta andra stavas Merikerho, ett fraktfarty­g från nederländs­ka Gouda som tidigare körde frakt mellan Åland och Nådendal. Mäkelä hittade fraktfarty­get på nätet och blev blixtföräl­skad.

– Eftersom fartyget aldrig var anpassat för passagerar­trafik har det stora gemensamma utrymmen och högt i tak, vilket gör det till en perfekt miljö för en massa olika evenemang. I Nederlände­rna har sådana här fartyg byggts om till både teater och bostäder, säger han.

Fartyget kan ta nästan femhundra gäster, 300 på däck och 190 inne i klubbutrym­met. Det kommer att vara öppet året runt och bjuder på både mat, dryck och underhålln­ing.

– När fartyget senast användes kördes det av en kapten som använde det som sommarstug­a om somrarna. Han hade hela familjen ombord och det finns till och med en lucka där det står ”Ship’s Cat”. Visst är det ganska härligt?

Från Mbar har Mäkelä fått med sig en del av personalen. Johanna Fedorczyk blir restaurang­chef och Matti Koskinen ansvarar för musiken.

Vad gäller stämningen vill Mäkelä behålla det robusta och oslipade. Det passar bra med området som också är väldigt industriel­lt, säger han.

– Vi satsar på raka linjer och bra basservice – bra musik och kultur samt profession­ell restaurang­service. Jag tänker mig att om Berlin hade en havsstrand så kunde Merikerho passa där. Och det allra bästa? Om någon bestämmer sig för att bygga ett museum bredvid oss, lättar vi bara ankar och åker någon annanstans.

 ?? FOTO: ARKVAL ?? NYTT LIV På STRANDEN. Här, precis vid klappbrygg­an vid Sörnäs strandväg, lägger partybåten till.
FOTO: ARKVAL NYTT LIV På STRANDEN. Här, precis vid klappbrygg­an vid Sörnäs strandväg, lägger partybåten till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland