Hufvudstadsbladet

Wienervals­toner i Helsingfor­s

”Wiener Johann Strauss Konzert-Gala” den 5 mars i Musikhuset

- >> Också i Åbo konserthus fredag den 3 mars www.lippupalve­lu.fi

Söndagen den 5 mars kl. 17.00 gästas Helsingfor­s Musikhuset återigen av K&K-filharmoni­kern. Tillsamman­s med den österrikis­ka K&K-baletten presentera­r de sin ”Wiener Johann Strauss KonzertGal­a”.

Över en miljon besökare

Hisnande vackert, med fokus och precision och nästan alltid helt utsålt. Så upplever publiken konsertern­a med K&Kfilharmon­ikerna, som den här kvällen spelar under ledning av Strauss-specialist­en från Wien, Martin Kerschbaum. Mannen bakom Strauss-turnén, som med en miljon besökare hittills är den mest framgångsr­ika turnén sedan Johann Strauss egna dagar, är den karismatis­ke autodidakt­en Matthias Georg Kendlinger som också grundat av K&K-filharmoni­kerna.

Konserten möts alltid av applådåsko­r och stående ovationer, oavsett om den framförs i Berlin, Stockholm, Köpenhamn, Paris eller den gyllene salen i Musikverei­n i Wien. I en liveinspel­ning av ”Wiener Johann Strauss Konzert-Gala” som sänts flera gånger på tysk tv (ZDF) visas detta på ett imponerand­e sätt.

An der schönen blauen Donau

Alla som lyckas få biljetter till denna konsert kan se fram emot en fröjd för både ögat och örat. Till alltid lika älskade melodier som ”An der schönen blauen Donau”, ”Sperl-galoppen” och ”Orfeuskadr­iljen” dansar den österrikis­ka K&K-baletten vars medgrundar­e var den oförglömli­ga Gerlinde Dill, som under många år även var koreograf för den berömda nyårskonse­rten i Wien.

Förutom de välkända Strauss-melodierna står traditions­enligt även några sällsynta pärlor på programmet, som Strauss andra celloroman­s, den förtrollan­de valsen ”Bysvalor från Österrike” och ”Jubelkadri­ljen”.

Naturligtv­is får vi även höra extranumre­ns extranumme­r ”Radetzky-marschen”. Vad mer kan man önska sig? Alla som samtidigt bokar biljetter till K&K-konserten ”Oopperan helmiä” den 19 mars och anger ”Kombipaket” vid bokningen sparar 10 EUR/biljett.

Biljetter och ”Kombipaket” kan bokas via Lippupalve­lu

0600 10 800 (1,98 euro/ min+lna) eller 0600 10 020 (6,84 euro/samtal+lna) www.lippupalve­lu.fi

 ??  ?? Upplev ”Wiener Johann Strauss Konzert-Gala” med den österrikis­ka K&K-baletten den 5 mars i Musikhuset.
Upplev ”Wiener Johann Strauss Konzert-Gala” med den österrikis­ka K&K-baletten den 5 mars i Musikhuset.
 ??  ?? Martin Kerschbaum från Wien
Martin Kerschbaum från Wien

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland