Hufvudstadsbladet

”Nu dansar jag varje dag!

Pia blev av med ömma och stela leder med hjälp av aktiva växter i naturtable­tter

-

Ett hårt arbetsliv och en aktiv fritid sliter på kroppen. Ömma och stela leder är en av de vanligaste naturliga skavankern­a som dyker upp med åldern. Lyckligtvi­s finns det mycket man själv kan göra åt det. Pia är ett exempel på en av många, som blivit av med sina ledproblem, med hjälp av naturtable­tter baserade på ingefära. När man träffar Pia i dag springer en glad och rörlig kvinna emot en, men för bara 2 år sedan var historien en helt annan. Till vardags arbetar Pia med att arrangera workshops, kurser och olika evenemang, bland annat med dans. Hon hade precis avslutat en av sina största favoriter, ett Powerdance­evenemang, och såg fram emot en välförtjän­t semester, då hon kände att något var helt galet med lederna.

- Jag hade ju upplevt ömhet förut, särskilt om jag hade tagit i extra mycket, men aldrig på detta sätt.

Under sommaren blev det inte bättre. Motvilligt bestämde Pia sig för att lägga de fysiskt krävande dansevenem­angen på hyllan ett tag.

Tuff vinter

Den energiska kvinnan är också en ivrig simmerska, men på grund av hennes knän, var den vanliga simturen en gång i veckan plötsligt inget nöje längre, och det påföljande vinterhalv­året blev det bara sämre.

– Jag haltade faktiskt runt som en gammal get, berättar hon skrattande, när hon tänker tillbaka på den vintern.

- Ja ... jag fattade inte alls hur det kunde bli så fel. Jag har alltid levt hälsosamt, dricker aldrig alkohol och äter massor av grönsaker.

Dans och rörelse har alltid varit en stor del av Pias liv, så därför var det svårt för henne att acceptera, att hon plötsligt var begränsad.

- Jag var närmast lite desperat, påminner hon sig.

Förändring efter få veckor

Pias bekymrade man hade följt med utveckling­en. Han såg hur jobbigt hon hade det när hon skulle ur sängen på morgonen, på grund av sina ledbesvär. Han hade ett flertal gånger frågat om det inte fanns något man kunde göra åt det. Men Pia, som är övertygad om att man inte ska fylla sin kropp med onödi- ga preparat, ville först inte lyssna på honom.

- Men när min man en dag läste en annons om naturprodu­kten Movizin med ingefära, tog han resolut och klippte ut den och visade den för mig, berättar hon.

- Jag läste, lite motvilligt, om Movizin-tablettern­a. Men att de var naturbaser­ade tilltalade ju mig. Så jag beställde en ask på webben och började med tablettern­a samma dag de anlände i brevlådan.

- Det har jag i ärligheten­s namn, inte ångrat en sekund. Redan efter några veckor, kunde jag känna att det började hända grejer och därefter gick det faktiskt bara framåt.

På dansgolvet igen

I dag har dansglada Pia Mariah det så bra, att hon precis har börjat med sina Powerdance-evenemang igen.

– Jag har just anordnat ett stort arrangeman­g, där kvinnor och män i alla åldrar deltog. Vi dansade till ”We Will Rock You” i ett sant myller av sprattland­e ben, heta rytmer och glada ansikten. Mina knän höll hela vägen, skrattar Pia

- Movizin är verkligen en vinnarmix. Tablettern­a med ingefära för lederna fungerar faktiskt.

 ??  ?? PIGG OCH RÖRLIG. Lederna fungerar som de ska igen, och Pia leker gärna med sin älskade hund ute i trädgården.
PIGG OCH RÖRLIG. Lederna fungerar som de ska igen, och Pia leker gärna med sin älskade hund ute i trädgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland