Hufvudstadsbladet

Ottawas sagolika vår fortsätter

Ishockey Ottawa fortsätter att trotsa alla oddsmakare – seger i natt och Kanadas huvudstad spelar i Stanley Cup-finalerna.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

NHL:S KONFERENSF­INALER MATCH 6/7

●●

7–0, 7–1, 7–0.

Tre matcher i årets Stanley Cupslutspe­l har slutat i lika förkrossan­de siffror som den föregående sammandrab­bningen mellan Pittsburgh och Ottawa i de östra konferensf­inalerna. Gemensamt för dem alla?

Varje gång har det förlorande laget vunnit följande match.

San Jose krossade Edmonton i den fjärde matchen, men därefter vann Oilers de två följande matcherna och avancerade. Edmonton sopade i sin tur banan med Anaheim i den sjätte konferenss­emifinalen, men det var Ducks som vann game seven.

Pressade att vinna

Det såg ut att slutligen vara kört när Pittsburgh städade undan Ottawa med hela 7–0 i den femte konferensf­inalen – inte minst då Ottawas allt-i-allo Erik Karlsson klev av med en skada.

Pittsburgh hade matchboll i den sjätte matchen, men nej: Ottawas målvakt Craig Anderson var som en vägg, Bobby Ryan och Ben Hoffman hittade rätt och Senators var bättre med siffrorna 2–1 i sin hemarena. Som en katt med nio liv.

– Well, nu var vi ju tvungna att vinna. Det var ”do or die”, säger Erik Karlsson till Sportblade­t.

– Jag är väldigt glad över att vi reagerade som vi skulle i den sortens situation. Vi spelade som vi ville spela praktiskt taget hela matchen, och gjorde mål vid rätt tillfällen.

Sjunde match

Ottawa är playoffsen­s största sensation – alla gånger. Ingen trodde att Ottawa ens skulle ta sig till slutspelet, men de har slagit ut både Boston och NY Rangers på vägen mot konferensf­inalerna. Där har de frustrerat, retat och tvingat de regerande mästarna Pittsburgh till en sjunde match.

– Det är för att få vara med om sånt här man håller på med hockey, det blir ju den största match jag spelat under NHL-karriären, säger Erik Karlsson.

Det är för att få vara med om sånt här man håller på med hockey. Erik Karlsson

Senators har chans att bli det första kanadensis­ka laget i Stanley Cupfinaler­na sedan 2011, då Vancouver led ett bittert nederlag i sju matcher mot Boston. Det avgörs i natt, då Senators möter Penguins i PPG Paints Arena i Pittsburgh. Nashville är redan klart för final.

Ottawa–Pittsburgh 2–1

(0–0, 1–1, 1–0) 3–3 i matcher.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JANA CHYTILOVA/FREESTYLE PHOTO ?? BESEGRAD. Bobby Ryan överlistad­e Matt Murray i den andra perioden.
FOTO: LEHTIKUVA/JANA CHYTILOVA/FREESTYLE PHOTO BESEGRAD. Bobby Ryan överlistad­e Matt Murray i den andra perioden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland