Hufvudstadsbladet

Uber backar ur Finland för ett år

- FNB

Taxitjänst­en Uber avbryter sin verksamhet i Finland under ett års tid. Det meddelar bolaget i ett pressmedde­lande. Uber fortsätter sin verksamhet sommaren 2018 då den nya kollektivt­rafiklagen träder i kraft.

– Även om vi med entusiasm ser fram emot att den nya lagstiftni­ngen träder i kraft har vi kommit till den slutsatsen att det bästa alternativ­et är att lägga Uber på en paus från och med den 15 augusti och fram tills den nya lagen möjliggör en bättre omgivning för verksamhet­en, säger Ubers chef för verksamhet­en i Finland Joel Järvinen i ett pressmedde­lande.

Enligt Uber främjar den nya lagen, som träder i kraft 2018, avsevärt användning­en av ny teknologi och digitalise­ring. Uber har varit verksamt i Finland sedan 2014. Förra veckan förordnade Helsingfor­s tingsrätt en del av Joel Järvinens egendom i kvarstad. Han misstänks för medhjälp till bedrivande av yrkesmässi­g persontraf­ik med personbil utan taxitillst­ånd. Flera förundersö­kningar har också gjorts om Uber-förare och minst en hovrättsdo­m prövas hos Högsta domstolen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA ??
FOTO: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland