Hufvudstadsbladet

Postens hemtjänst tar över hemleveran­serna av mat i Helsingfor­s

Helsingfor­s stad sade upp sitt kontrakt med Servea, som tidigare skött matleveran­serna inom hemvården, för en månad sedan. Nu hoppar Posten in för att sköta uppdraget fram till januari.

- STEFANIE LINDROOS stefanie.lindroos@ksfmedia.fi

I slutet av år 2017 ska butikstjän­sten konkurrens­utsättas men fram till dess kommer Postens hemtjänst att stå för hemleveran­sen av butiksinkö­p till kunderna inom hemvården. De första kunderna har fått sina leveranser via Posten den här veckan och resten kommer också att övergå till Postens tjänst inom juliaugust­i i år.

Över 3 000 personer inom hemvården i Helsingfor­s köper butiksserv­ice. Enligt Saila Partanen vid Postens hemtjänst ska Posten se till att kunderna kan lita på att få sina inköp hemleverer­ade enligt alla överenskom­melser.

– Vi på Posten uppskattar verkligen det förtroende vi fått av Helsingfor­s stad. Posten har tagit hand om matleveran­ser redan sen 2013 i Helsingfor­s så vi är redan rätt vana med hur allting fungerar här, säger Partanen i ett pressmedde­lande.

Social- och hälsovårds­nämnden i Helsingfor­s sade i juni upp sitt avtal med företaget Servea som sedan mars skött matleveran­ser till klienter i hemvården. Orsaken till uppsägning­en är att det enligt staden funnits grundlägga­nde brister i hur Servea skött tjänsten. Problempun­kter var bland annat den angivna leveransti­den, produktoch prisinform­ation samt telefontjä­nsten för kunderna. Det har även uppkommit problem vid fakturerin­g.

 ?? FOTO: HBL-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG ?? MåNGA UPPGIFTER. Posten har redan skött matportion­sleveranse­r till
många kunder.
FOTO: HBL-ARKIV/KRISTOFFER ÅBERG MåNGA UPPGIFTER. Posten har redan skött matportion­sleveranse­r till många kunder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland