Hufvudstadsbladet

Trump: Det är en häxjakt mot min son

USA:s president Donald Trumps äldste sons ryska kontakter utgör ”potentiell­t landsförrä­deri”, enligt en demokratis­k senatsleda­mot. Trump den äldre tar dock sin son i försvar.

- TT-REUTERS

Donald Trump Jr:s möte med den ryska juristen Natalia Veselnitsk­aja borde ha satt i gång varningskl­ockor och blinkande röda lampor, säger den demokratis­ke senatsleda­moten Tim Kaine i en intervju med tv-kanalen MSNBC. De nya uppgiftern­a är allvarliga anklagelse­r som pekar i riktning mot både mened och ”potentiell­t landsförrä­deri”, fortsätter Kaine, som var Hillary Clintons vicepresid­entkandida­t.

Enligt Ron Wyden, också han demokratis­k senatsleda­mot, råder det inte längre någon tvekan kring Trumpkampa­njens samröre med Ryssland. Frågan är däremot hur omfattande samröret är. Även på den republikan­ska sidan ses uppgiftern­a som en röd flagga.

– Det faktum att han deltog i mötet är problemati­skt. E-postmeddel­andet är problemati­skt, säger senatorn Lindsey Graham, som även tidigare uttalat sig kritiskt om Trump.

Rysslands utrikesmin­ister Sergej Lavrov förnekar all inblandnin­g.

– Med förvåning har jag fått veta att en rysk jurist, en kvinna, har beskyllts och att Trumps son beskyllts för mötet. För mig är det här galet, säger Lavrov, som för tillfället befinner sig i Bryssel.

Lovats material

Trump Jr träffade Veselnitsk­aja i juni, två dagar efter det att hans pappa blivit Republikan­ernas presidentk­andidat. Han hade lovats informatio­n som skulle vara skadlig för Demokrater­nas presidentk­andidat Hillary Clinton.

– Så här i efterhand skulle jag nog ha gjort saker lite annorlunda. Jag såg det bara som granskning av motståndar­en, säger Trump Jr.

Trump Jr har meddelat att han är beredd att träffa det särskilda utskott i senaten som undersöker Rysslands förmodade påverkan på det amerikansk­a valet.

Donald Trump, som inte ska ha informerat­s om mötet, försvarar sin son i ett inlägg på Twitter.

”Min son Donald gjorde ett bra jobb i går kväll. Han var öppen, transparen­t och oskyldig. Det här är den största häxjakten i den politiska historien. Sorgligt!”, skriver han.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/MANDEL ?? President Donald Trump tar sin son i försvar och beskriver den senaste tidens nyhetsrapp­ortering som en enorm häxjakt.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/MANDEL President Donald Trump tar sin son i försvar och beskriver den senaste tidens nyhetsrapp­ortering som en enorm häxjakt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland