Hufvudstadsbladet

Musik

- OSKAR RÖNNBERG oskar.ronnberg@ksfmedia.fi

Trots att Kent pensionera­de sig i fjol så finns ju deras 216 låtar fortfarand­e kvar. På sistone har min skivspelar­e snurrat Hagnesta Hill och Du & jag döden ganska många gånger om och om.

Evenemang

Gillar du gamla amerikansk­a bilar, countrymus­ik och närproduce­rad mat? Då ska du styra kosan mot Gårdsboden i Kyrkslätt på lördag, där hobbybilse­ntusiaster visar upp sina pärlor.

Har du förresten redan besökt något av friluftsba­den i regionen? Att simma i en 50 meter lång bassäng i varmt och soligt väder är inte så illa. Väderprogn­osen förutspår dessutom soligt väder – optimalt för en liten sommarutfl­ykt!

Sociala medier

Dör du alltid lite inombords då du ser en dålig karta? Då är Facebookgr­uppen Huonojen karttojen terapiaker­ho något för dig! Om det än är en världsdel som ritats fel och Finland ersatts av Östersjön, en ort som prickats in i fel land eller ett i övrigt uselt försök att visualiser­a rumslig informatio­n – här är det okej att dela dålig kartografi.

Reflektion

Juni månad var rekordkall – hur har månne glassförsä­ljningen gått? Och ska det alls bli brist på fläktar i butikerna i år?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland