Hufvudstadsbladet

Scaramucci hyllar Trump

President donald Trumps nya kommunikat­ionsansvar­ige inledde sitt arbete med att hylla Trump för att ha bra karma.

- FnB–TT

USa Sean Spicer, som hoppat av jobbet som Vita husets talesperso­n, önskar sina efterträda­re lycka till med att börja på ny kula.

Donald Trumps nya kommunikat­ionsansvar­ige Anthony Scaramucci inledde sitt värv med att berömma sin chef.

– Presidente­n har väldigt bra karma, sade Scaramucci enligt nyhetsbyrå­n AP på sin första presskonfe­rens som kommunikat­ionsansvar­ig, på fredagen amerikansk tid.

– Han är verkligen en underbar människa.

Scaramucci fällde omdömet i samband med att han försvarade presidente­n efter frågor från pressuppbå­det om hur det egentligen står till bakom kulisserna i Vita huset. Det finns en skillnad mellan hur medierna och det amerikansk­a folket uppfattar sin president, sade han, och upprepade flera gånger att han ”älskar” Trump innan han avslutade med en slängkyss till de samlade reportrarn­a.

Oerfaren

Den före detta Wall Street-finansmann­en och tv-kommentato­rn tillträder sitt nya jobb utan någon tidigare regeringse­rfarenhet. 53-årige Scaramucci har länge haft affärsmäss­iga och politiska band till Trumpfamil­jen och presidente­n uppges ha imponerats av hans återkomman­de försvar av Vita huset.

34-åriga Sarah Huckabee Sanders, som tar över jobbet som presschef efter Sean Spicer, spelade en mer tillbakadr­agen roll under fredagens presskonfe­rens. Hon har en längre politisk karriär bakom sig, bland annat som medarbetar­e till sin far, den före detta guvernören Mike Huckabee.

Enligt uppgifter i amerikansk­a medier valde Spicer att avgå på grund av missnöje med tillsättan­det av Scaramucci. Men i offentliga uttalanden uttryckte han sig hövligt om sina efterträda­re:

– Det är bäst att ge dem möjlighete­n att börja från noll och utvärdera vad vi har gjort, för att komma underfund med vad som funkar och vad som måste förbättras, säger han till Washington Post.

 ?? Foto: LehtikuvA/ eduArdo Munoz ALvArez ?? Vita husets nya kommunikat­ionsanvari­ge Anthony Scaramucci tillträder formellt sin post i augusti.
Foto: LehtikuvA/ eduArdo Munoz ALvArez Vita husets nya kommunikat­ionsanvari­ge Anthony Scaramucci tillträder formellt sin post i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland