Hufvudstadsbladet

Snart kommer filmen om Solsidan

Inspelning­en av Solsidan-filmen är klar. – Att kindpussas med Anette, det är härligt. Åka båt med Mickan är också roligt, säger Frida Hallgren som gör en roll i filmen.

- MATHILDA OLAUSSON/TT

Efter Sven Wollter och Henrik Schyffert är nu ännu ett tungt namn klart för den kommande Solsidanfi­lmen: Frida Hallgren, känd från bland annat Fröken Frimans krig och Så som i himmelen.

Hon spelar Bella, en kollega till Felix Herngrens rollfigur Alex.

– Hon kommer in i historien via tandläkarb­ranschen, hon säljer tandimplan­tat, och påverkar de allra flesta karaktärer­na på ett ganska roligt sätt. Mer än så kan jag inte säga, säger Frida Hallgren.

Handlar om vänskap

Solsidan sändes i fem säsonger mellan 2010 och 2015 och ses av en del som en av de bästa svenska komediseri­erna någonsin hittills.

– Det är ganska absurt när serien har funnits så pass länge, det känns som att man kliver in i tv:n. ”Men gud, där är Ove i full mundering, och han ska prata med mig!”, lite så där, säger Frida Hallgren.

Hon tycker att filmen fortsätter i samma anda som tv-serien.

– Karaktärer­na utsätts för större prövningar på olika vis. Men den handlar också mycket om vänskap, tycker jag, säger Frida Hallgren.

”Utmanande”

Frida Hallgren säger att det känns kul att spela i filmen. Men det finns också en utmaning i att spela Bella.

– Hon är en ganska velig person, som tar tillbaka saker hon säger i samma mening. Det är utmanande att göra det, jag menar, hur är en sådan människa? Eller jag behöver inte leta, jag är ganska mycket så själv, säger hon.

Solsidan-filmen har premiär vid jul.

 ?? FOTO: LINNEA RHEBORG ?? SPELAR ALEX KOLLEGA. Frida Hallgren, känd från bland annat Fröken Frimans krig, är klar för nya Solsidan-filmen.
FOTO: LINNEA RHEBORG SPELAR ALEX KOLLEGA. Frida Hallgren, känd från bland annat Fröken Frimans krig, är klar för nya Solsidan-filmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland