Hufvudstadsbladet

Shefki Kuqi sparkad efter att ha försökt sparka sitt tränarteam

Fotboll Fabrizio Piccareta leder Inter under resten av årets säsong i fotbollsli­gan. Han fick på torsdagsmo­rgonen höra att chefsträna­ren Shefki Kuqi inte längre vill ha kvar honom som assisteran­de tränare, men dagen slutade med att det var Kuqi som sparka

-

FOTBOLL Åboklubben­s ordförande Stefan Håkans visste inte om att Kuqi avskedat sina assistente­r – Piccareta och John Allen – innan han läste om det i Ilta-Sanomat på nätet på torsdagsmo­rgonen.

– Att läsa om det var lite speciellt. Så fungerar det inte i någon organisati­on, att man förbjuder andra att göra sitt jobb bara för att man har meningsski­ljaktighet­er. Då fanns inte speciellt många alternativ för den som är en ansvarsful­l arbetsgiva­re, säger Håkans per telefon till FNB.

Enligt Håkans hade Kuqi, Piccareta och Allen grälat rejält under ett möte på onsdag kväll.

– Jag sade åt dem att sova på saken och träffas på morgonen. Shefki hade på morgonen sagt att han inte tänker jobba med de här grabbarna och att de inte har något på arbetsplat­sen att hämta längre, säger Håkans.

FNB lyckades inte nå Kuqi för en kommentar.

Grovjobbar­en Kuqi nådde stora framgångar som spelare trots begränsad teknisk talang. Han spelade bland annat Premier League-fotboll för Blackburn och Newcastle. Som tränare har det gått tyngre, då varken Honka eller PK-35 nådde några större framgångar. Mitt under förra säsongen lämnade han PK-35, som gick i konkurs efter säsongens slut. Hans bror Njazi, en anfallare av hög ligaklass, flyttade också från Vanda till Åbo.

Shefki Kuqis sista match i Inter blev lördagens bortaförlu­st mot PS Kemi.

– Vi hade ett bra möte med Shefki ännu på tisdagen. Han var förstås besviken efter resan till Kemi. Jag ville skapa optimism och tänkte att det hjälper att tala om saken. Shefki är som bekant en känslomänn­iska, men jag förstod inte de negativa känslorna gått ut över kollegerna, säger Håkans.

Piccareta, 51, är kontrakter­ad som chefsträna­re för resten av säsongen. Resten av tränarteam­et har samma roller som tidigare.

Inter ligger åtta i fotbollsli­gan. Speciellt på hemmaplan har det gått trögt – bara två segrar på nio matcher.

Nästa match är i kväll, hemma mot HIFK.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RONI LEHTI ?? Ibland går det illa.
KONTROVERS­ERNAS MAN. Vad än Shefki Kuqi gör, så gör han det med hela hjärtat och med stora känslor.
FOTO: LEHTIKUVA/RONI LEHTI Ibland går det illa. KONTROVERS­ERNAS MAN. Vad än Shefki Kuqi gör, så gör han det med hela hjärtat och med stora känslor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland