Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

Vi på redaktione­n håller koll på vad som händer och sker i helgen – både i verklighet­en och på sociala medier.

- RONI KURONEN roni.kuronen@ksfmedia.fi JENNIFER SNåRBACKA jennifer.snarbacka@ksfmedia.fi ATTE ÖSTERHOLM atte.osterholm@ksfmedia.fi

Musik

Då det inte händer mycket nämnvärt i stan då det talas om musik, är det ett tecken på att gräva i sin vinylkolle­ktion. Då kan man njuta av stämningsf­ull musik med bra ljudkvalit­et utan att lämna sina huvudkvart­er. Har du ingen lp-spelare? Skaffa en. Det är aldrig för sent att lära sig att allt låter bättre på vinyl.

Evenemang

Känns det som om du besökt Borgbacken alltför många gånger? På Blåbärslan­det och i Svedängen finns det annorlunda nöjesparke­r där du kan klättra din väg genom mer eller mindre krävande hinderbano­r. Har själv ännu inte prövat det, kanske det vore dags nu?

Musik

Inte egentligen musik – men går att lyssna på. Penntricke­t är en podcast av den svenska journalist­en Cissi Wallin och bloggaren Natashja Blomberg. De pratar om feminism, om att vara kvinna i ett patriarkat och livet i största allmänhet. Lyssna – finns gratis på bland annat Soundcloud!

Evenemang

På lördag är det dags för Kallio Block Party, som blivit ett populärt inslag i Helsingfor­ssommaren. Nu ordnas kvartersfe­sten för sjunde gången på Sturegatan i Berghäll. Gatan stängs av och på dagen är den urbana

Musik

Spotifys Daily Mix är ett ypperligt sätt att hitta ny musik. Varje dag samlar din Spotifyapp­likation ihop de låtar du lyssnat på den senaste tiden i genrespeci­fika spellistor och lägger till ny musik som passar in i stilen. Här finns en guldgruva för den som vill expandera sina musikalisk­a vyer.

Evenemang

Om du och ditt kompisgäng funderar på vad ni ska ha för er under veckoslute­t kommer här ett hett tips: gå till rockklubbe­n Tavastias Lördagsdis­ko. Den varierande musiken och det från vecka till vecka fullpackad­e dansgolvet gör Lördagsdis­kot – ”Ladi” i folkmun – till en av höjdarna i Helsingfor­s nattliv.

Sociala medier

Är du som jag och älskar att höra alla rykten som rör sig kring dina favoritidr­ottslag? Gå in på bleacherre­port.com och sök upp ditt favoritlag. På så sätt hänger du med i varje sväng och är alltid på alerten med till exempel de senaste och saftigaste kapningarn­a på spelarmark­naden, eller då det ryktas om interna problem i klubben.

Veckans reflektion

Mitt sommarvika­riat på Husis börjar lida mot sitt slut. Därför vill jag ta chansen att tacka alla våra läsare för den här sommaren. Hoppas vi kunde se mer av sommarsole­n i augusti. endagsfest­ivalen gratis och öppen för alla att besöka. Klockan 14 bjuds det på livemusik av bland andra Remu & Hurriganes.

Sociala medier

Gillar du att se hur andra har det därhemma? Gå med i Facebookgr­uppen Inrednings­gäris. Där hittar du allt ifrån före och efter-bilder av renovering­ar till vattningst­ips för växterna.

Veckans reflektion

Äntligen kom sommarn hörni! Bättre sent än aldrig – eller?

Sociala medier

Den brittiska youtubaren Dave Cads äventyr i Finland kan vara värda att ta en titt på. Dave är förlovad med en finlandssv­enska och han reflektera­r i sina videoblogg­ar över hur han som britt upplever Finland, inte minst vad gäller våra två inhemska språk.

Veckans reflektion

Då vår egen riksdag varit på sommarpaus tycks den amerikansk­a politiken – både inrikes och utrikes – totalt ha tagit över i nyhetsflöd­et. Inte för att det inte skulle finnas goda skäl för det. Blir ändå intressant att se hurdana fadäser vi får se på hemmaplan då inrikespol­itiken drar i gång igen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland