Hufvudstadsbladet

Fjärde finsk duo till EM i beachvolle­y

- HBL

EM i beachvolle­y arrangeras i Lettland 16–20 augusti. De finländska paren Taru Lahti-Liukkonen – Anniina Parkkinen, Ida Sinisalo – Niina Ahtiainen och Pekka Piippo – Jyrki Nurminen som åker till tävlingarn­a får sällskap av Riikka Lehtonen och Nette Tuominen. Duon platsade till mästerskap­et från reservplat­s, då ett italienskt par inställde sitt deltagande.

– Det är en ära att få spela i EM med Riikka – det är mycket betydelsef­ullt. Det blir min första stortävlin­g och jag är självklart entusiasti­sk, men känslan är även aningen spännande. Jag tror att vi kommer att spela utan press och njuta av denna möjlighet, kommentera­r Tuominen i Volleyboll­förbundets pressmedde­lande.

Lehtonen och Tuominen kommer att spela i grupp B tillsamman­s med tjeckerna Barbora Hermannova – Marketa Slukova, nederländs­korna Madelein Meppelink – Sophie van Gestel samt ukrainska paret Inna och Iryna Makhnon. Gruppens tre bästa går vidare till slutspelen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA /AKU HäYRYNEN ?? Riikka Lehtonen (t.v.) represente­rade Finland i VM i beachvolle­y tidigare i sommar.
FOTO: LEHTIKUVA /AKU HäYRYNEN Riikka Lehtonen (t.v.) represente­rade Finland i VM i beachvolle­y tidigare i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland