Hufvudstadsbladet

Kanondebut för Lukaku

Fotboll Nyförvärve­t Romelu Lukaku gjorde två mål då Manchester United inledde årets Premier League-säsong med en övertygand­e 4–0-seger hemma mot West Ham.

- FNB–AFP-TT

Belgaren Lukaku kom från Everton under sommaren och slog till för första gången i matchminut 33, framspelad av Marcus Rashford.

Armeniern Henrich Mchitarjan slog frisparken som ledde till lagets och Lukakus andra mål, sju minuter efter pausvilan. Fransmänne­n Anthony Martial och Paul Pogba snyggade till siffrorna mot ett blekt West Ham i slutminute­rna.

– Det var en bra start på säsongen för både mig och laget, sade Lukaku i Viasats sändning kort efter matchen.

Han tonade ner sin egen roll i segern, men lyckades inte riktigt då han fick frågan om vad tränaren José Mourinho har för krav på honom.

– Han vill helt enkelt att jag ska göra mål och leda laget. Alla skapade gott om chanser så det här var lovande, sade Lukaku.

Shelvey utvisad

I gårdagens första match slog Tottenham Newcastle med 2–0 på bortaplan. Efter en mållös första halvlek tog Tottenham kommandot när Newcastle fick Jonjo Shelvey utvisad i början av den andra. Dele Alli gjorde 1–0 på passning från dansken Christian Eriksen och vänsterbac­ken Ben Davies slog fast slutresult­atet med ett distinkt skott från nära håll med 20 minuter kvar.

Tottenham står inför en tuff hemmapremi­är om en vecka, då mästarna Chelsea kommer på besök till tillfällig­a hemmaarena­n Wembley.

– Det var viktigt att börja med tre poäng, men det här var ingen stor match av oss. Att laget är i balans är viktigt men vi behöver lite nya spelare för att få in mer energi, sade Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

Newcastles tränare konstatera­de efter matchen att Shelvey bett om ursäkt för sin dumma utvisning – han steg på en liggande motståndar­e några meter från domaren.

– Utvisninge­n ändrade allt. Förhoppnin­gsvis lär han sig något av den, sade Benitez.

?? FOTO: LEHTIKUVA/OLI SCARFF ?? SUCCéDEBUT. Romelu Lukaku (mitten) var Manchester Uniteds matchhjält­e med sina två mål mot West Ham.