Hufvudstadsbladet

Inte omedelbart trafikkaos på kvällen

Lokförarna­s arbetsnedl­äggelse, som inleddes klockan 18 i går, märktes inte nämnvärt i trafiken. Bussbolage­n uppgav för FNB i går kväll att det tillsvidar­e funnits plats i bussarna.

-

– Både platserna och tilläggska­paciteten har räckt till bra. Jag tror att bara en avgång är slutsåld, den som går klockan sex till Helsingfor­s på tisdag, säger Onnibus vd Lauri Helke.

Vd:n för Pohjolan liikenne Heikki Alanko är inne på samma linje.

– I kväll är det inte särskilt fullt, men passagerar­na är nog fler än vanligt. Vår kapacitet har räckt till. Det återstår att se hur det blir i morgon med tisdagar brukar annars vara lugna.

Taxitrafik­en hade inte heller påverkats på kvällen. Vd:n för Lähitaksi Juha Pentikäine­n sade att man fått ett normalt antal förhandsbe­ställninga­r och att bilarna räcker till.

Trafikverk­et meddelade att trafiken på vägarna förlöpte som vanligt på måndagskvä­llen såväl på lederna ut från Helsingfor­s och i resten av landet.

Rusning i dag?

Järnvägsst­ationen låg tyst och stilla när strejken inleddes. Likadant såg det ut på busstation­en i Kampen.

I Dickursby lade sig lugnet över stationen när klockan närmade sig halv sju. Budet om strejken hade helt tydligt gått fram och täta utrop på tre språk upplyste den som inte visste att tågen stod.

De få turister som siktat in sig på tåg till flygplatse­n tänkte om och tog taxi i stället.

Ännu halv sju fanns det också gott om bilar vid stationen, taxichauff­örerna väntade sig en större rusning på tisdag morgon. Inte heller bussarna till Helsingfor­s centrum och flygplatse­n var fullare än vanligt.

– Det är nog i morgon det blir rusning, i dag verkar folk har räknat med strejken och åkt hem i god tid, sade en av busschauff­örerna på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland