Hufvudstadsbladet

Rikard Wolff om nya rollen

TV4 21.00

- OMI GIBBA/TT

■ Rikard Wolff har inte sett Fångarna på fortet sedan nittiotale­t och tycker att det är jättesvårt med gåtor. Ändå tar han sig an sin nya uppgift som gåtställar­e med tillförsik­t.

– Det kändes kul och lite oväntat att bli tillfrågad. Jag frågade min dotter om hon skulle tycka att det var kul om jag var med i det här, och hon sa ja. Jag såg det som en rolig möjlighet, säger han.

I den nya säsongen tar Rikard Wolff över efter Börje Ahlstedt och hans rollfigur kallas Le Wolff. Han är inte särskilt orolig över att publiken ska sakna Pápá Fouras.

– Jag tänker inte i de banorna. Jag vill hitta på något eget, säger Rikard Wolff.

Och Le Wolff har onekligen en unik bakgrundsb­erättelse. Han är en magisk världsomse­glare, en allvetande människa, vars utseende är inspirerat av estetiken från Pirates of the Caribbeanf­ilmerna.

Rikard Wolff trivdes utmärkt med det hektiska inspelning­sschemat, där två avsnitt om dagen spelades in.

– Jag är så road av människor. Gåtorna stod i manus, men det var ändå som ett improviser­at möte varje gång. Det var det ögonblicke­t som gällde, vi gjorde praktiskt taget inga omtagninga­r.

Första programmet av Fångarna på fortet sänds i kväll i Sveriges TV4. Samir Badran, Sigrid Bernson och Farao Groth tävlar mot Nassim al Fakir, Lina Hedlund och Peter ”Pansar” Bláha.

 ?? FOTO: TV4 ?? ”Det var överraskan­de roligt. Jag gör gärna om det igen, om publiken tycker att det är kul”, säger Rikard Wolff om sin roll i Fångarna på fortet.
FOTO: TV4 ”Det var överraskan­de roligt. Jag gör gärna om det igen, om publiken tycker att det är kul”, säger Rikard Wolff om sin roll i Fångarna på fortet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland