Hufvudstadsbladet

Fyra misstänks för delaktighe­t

Polisen kommer också att begära att de fyra övriga som utretts för delaktighe­t i knivattack­en i Åbo häktas. Häktningsr­ättegången hålls i morgon.

- FNB

Den huvudmisst­änkte Abderrahma­n Mechkah misstänks för två mord och åtta försök till mord som begåtts i terroristi­skt syfte. Två personer dog och åtta skadades i knivattack­en. Han är fortfarand­e intagen på sjukhus och kommer att närvara via en videolänk.

De fyra männen som utretts misstänks för delaktighe­t. Alla bestrider att de gjort sig skyldiga till brott.

Polisen har också fortsatt höra offer och ögonvittne­n, och det här arbetet kommer ännu att fortsätta i flera dagar. Dessutom genomförs bland annat tekniska utredninga­r och internatio­nellt samarbete.

En av de sammanlagt fem personer som misstänks för terrorbrot­t i Åbofallet har tidigare dömts för brott i Egentliga Finlands tingsrätt. De övriga har inte dömts för brott åtminstone i Finland.

Den 18-åriga mannen dömdes i februari till fem månaders villkorlig­t fängelse för tvingande till sexuell handling. Mannen var 17 år när han begick brottet i juli 2016 och dömdes som ung person. Han hade bland annat tafsat på offret, en kvinna med handikapp.

Enligt domstolen hade han utnyttjat kvinnans skräckslag­na tillstånd. En annan marockansk man hade utnyttjat henne strax innan.

Domen, som nu är i behandling i Åbo hovrätt, har ännu inte vunnit laga kraft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland