Hufvudstadsbladet

Bulgarien sopade golvet med Finland

Bulgarien krossade Finland i EM-åttondelsf­inalerna i Krakow.

- HBL

VOLLEYBOLL Finland tog sig med nöd och näppe till slutspelet i EM i Polen. Men där blev det stopp. Bulgarien var i en klass för sig.

Finland inledde ändå starkt och tog hem första set mot ett slarvigt Bulgarien, som inte såg ut att vara riktigt redo för match. Bulgarerna gjorde en hel del enkla fel och Finland vann setet med 25-23.

Bulgarien tog snabbt ledningen i andra setet, men Finland kom igen och var nära en utjämning. Men till slut tog Bulgarien setet med siffrorna 25-21.

Därefter började Finlands spel falla sönder. Finland var chanslöst då Bulgarien kom i gång och snabbt ryckte i väg till en 13-3-ledning. Förbundska­ptenen Tuomas Sammelvuo försökte väcka sitt lag med en timeout och några byten, bland annat ersatte Antti Siltala Elvis Krasstins och Markus Kaurto Sauli Sinkkonen. Men det hjälpte inte då Bulgarien vann med poängen 25-11.

Bulgarien ångade vidare i det fjärde setet. Spikern Tsvetan Sokolov var i grym form och tryckte dit poäng efter poäng. Sokolov satte totalt 21 poäng. Finlands spiker Olli-Pekka Ojansivu gjorde 11 poäng och blev i slutet utbytt mot EM-debutanten Antti Ropponen.

Bulgarien vann det fjärde och avgörande setet med 25-12. De två sista seten tog bara 22 minuter var.

Finland vann bara en match i EM i Polen – den första matchen mot Estland. Finland förlorade mot Polen, Serbien och till slut Bulgarien. Bulgarien möter härnäst Serbien i kvartsfina­lerna.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/
VESA MOILANEN ?? KLASSKILLN­AD. Bulgarien gjorde slarvsylta av Finland.
FOTO: LEHTIKUVA/ VESA MOILANEN KLASSKILLN­AD. Bulgarien gjorde slarvsylta av Finland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland