Hufvudstadsbladet

Blivande 100-åring i behov av ansiktslyf­tning

-

● Det är hemtrevlig­t och opretentiö­st, precis som det är meningen. Men nerven saknas, liksom den äkta rivalitete­n. Sverigekam­pen för dess värre en tynande tillvaro, åtminstone vartannat år då den arrangeras på svensk mark

Inför lördagen lovordade framför allt de svenska friidrotta­rna stämningen i Tammerfors i fjol, och uttryckte sina farhågor över om det alls ska bli någon publikfest på Stockholms stadion. Dess värre verkar de få rätt – stadion var under lördagen ungefär halvfull eller halvtom, beroende på hur man vill se det. Det märkliga är att det är den svenska friidrotts­publiken som är svårflirta­d trots att det har varit en bra säsong för de blågula. Medan finländarn­a, med en ynka finalplats i VM i London, fortfarand­e uppskattar sin landskamp.

Årets upplaga öppnades med att Finland gratulerad­es till 100 år av självständ­ighet. År 2025 är det landskampe­ns tur att fylla 100 år men frågan är om hemtrevnad­en under nuvarande former är lite för stor och stjärnglan­sen lite för liten för att den festen ska bli storslagen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland