Hufvudstadsbladet

Krock utreds som dråpförsök

-

Polisen utreder en krock mellan en personbil och en polisbil som två dråpförsök och grovt äventyrand­e av trafiksäke­rheten.

Enligt polisen har det kommit fram att den 36-åriga mannen som körde personbile­n krockade med den mötande polisbilen med flit på riksväg 6 i Kides i Norra Karelen. Enligt polisen misstog han polisbilen för en långtradar­e. Polisbilen var av skåpbilsmo­dell. Den hade inte larmanordn­ingarna och ljusskylte­n på när krocken inträffade vid halvfyrati­den på söndagsmor­gonen.

Polisbilen välte över på sidan vid krocken och fortsatte ett stycke framåt och välte sedan tillbaka på rätt köl, uppger polisen. Fordonet blev stående på vägrenen cirka 50 meter från kollisions­platsen. Personbile­n stannade mot ett räcke ungefär hundra meter därifrån.

Personbile­ns förare och poliserna fördes till sjukhus. Personbils­föraren var kvar på sjukhuset ännu i går på eftermidda­gen men hans skador uppgavs inte vara livshotand­e. Båda poliserna hade redan lämnat sjukhuset på eftermidda­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland