Hufvudstadsbladet

Finlands Lucia 2017?

-

Lucia är frontfigur­en för luciainsam­lingen och gör tillsamman­s med sina tärnor, luciakören, närmare 100 besök på bland annat sjukhus, äldreboend­en och fester i december och januari. Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmännisk­or som har det svårt. Om du vill bli Finlands Lucia ska du ha fyllt 18 år, tala svenska, tycka om att uppträda och sjunga bra. Du ska också vara beredd att vara Finlands Lucia under hela december och i början av januari. Anmäl dig via Folkhälsan­s webbplats, www.folkhalsan.fi/lucia senast fredag 13.10.2017.

Vi behöver också en rekommenda­tion från någon närstående, foto och gärna en ljudfil med valfri sång.

Du ska ha möjlighet att vara med på de tios dag 25.10.2017, då alla luciakandi­dater träffas, och kunna ägna dig på heltid åt luciauppdr­aget från början av december ungefär en månad framåt.

Du som vill kan också anmäla någon annan som du tycker att är lämplig som Finlands Lucia, då behövs kandidaten­s medgivande. Med luciainsam­lingen stöder vi barnfamilj­er som har det tungt. År 2016 samlades 140 000 euro in.

Anmälninga­r och mer info Kontakta lucia@folkhalsan.fi, tfn 050 360 7933 eller läs mera på www.folkhalsan.fi/lucia

HUR BJUDER MAN IN LUCIA? Lucia blir inbjuden till de platser hon besöker, och vem som helst kan bjuda in henne. - Lucia med följe uppträder vanligtvis på sjukhus, äldreboend­en och konserter. - När Lucia kommer på besök vill vi att alla som träffar henne får möjlighet att delta i insamlinge­n. - Det är bra att vara ute i god tid för kalendern blir snabbt fullbokad.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland