Hufvudstadsbladet

MTV: En form av metamfetam­in i Sillanpääs bil

- FNB

MTV:s nyhetsreda­ktion rapportera­r att polisen hittade en form av metamfetam­in i sångaren Jari Sillanpääs bil när polisen stoppade honom när han körde i tisdags.

Iltalehti rapportera­de på onsdagen att Sillanpää är misstänkt för att ha kört drogpåverk­ad på tisdagskvä­llen. Enligt tidningen åkte Sillanpää fast i centrum av Helsingfor­s. Att döma av Iltalehtis uppgifter är Silllanpää misstänkt för att ha använt amfetamin.

Polisen bekräftade händelsen för FNB på onsdagen men uppgav inte förarens identitet.

Droganvänd­ning blir allt vardagliga­re och allt vanligare bland personer i yrkeslivet, uppger föreningen Fri från narkotika.

Enligt organisati­onen hänger narkotikaa­nvändninge­n hos förvärvsar­betande personer ofta ihop med att man vill orka jobba och att man vill slappna av efter jobbet. Själv identifier­ar man sällan drogintage­t som narkotikaa­nvändning. Det är också vanligt att man inte tänker på hur narkotikan påverkar ens funktionsf­örmåga.

Organisati­onen är orolig för att det blivit vanligare att personer kör bil narkotikap­åverkade. Enligt organisati­onen påvisar även misstanken om att Sillanpää kört bil amfetaminp­åverkad att det skett en attitydför­ändring gällande narkotika.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland