Hufvudstadsbladet

Sover du dåligt?

Du är inte ensam!

-

Man räknar med att minst 2 av 3 människor någon gång lider av tillfällig­a sömnproble­m. Men det behöver inte vara så. En daglig naturbaser­ad tablett kan normaliser­a sömnmönstr­et. Produkten Sedaforte från Wellvita innehåller 4 aktiva växter som hjälper dig på vägen för din sömn.

Du ligger och vänder och vrider dig i sängen och längtar förgäves efter att få försvinna in i drömlandet. Kanske vaknar du flera gånger per natten, eller så kämpar du för att somna om igen, efter att ha vaknat några timmar efter läggdags.

Sömnlöshet

Alla sover dåligt ibland. Vanliga orsaker är stress, oro, problem i privatlive­t, skiftarbet­e, plötsliga livsföränd­ringar eller yttre irritation­smoment som stör insomnande­t eller väcker en för tidigt. En enstaka natt med dålig eller ingen sömn alls är inget ovanligt och brukar oftast inte försvåra följande dags sysslor. Men om sömnsvårig­heterna återkommer ofta eller varar under flera dagar känner man sig däremot trött mest hela tiden. Även livskvalit­eten försämras på grund av sömnbriste­n.

Sömnbekymm­er drabbar alla olika. Somliga kan inte sova alls, eller somnar inte förrän efter flera timmars oroligt snurrande i sängen. Andra somnar först, men vaknar sedan mitt i natten och kan inte somna om. För en del går det över av sig själv, men vissa brottas med dålig sömn i månader eller till och med i år.

Skonsam hjälp

När man ligger och vrider sig i sängen i vad som känns som en evighet och vanmakten över att inte kunna sova växer sig allt större, kan det vara skönt att veta att det finns naturlig hjälp att tillgå. Örterna i Sedaforte: citronmeli­ss, humle och kamomill, jobbar i samklang med kroppen och hjälper dig att slappna av och sova gott – utan att vakna tung i huvudet och groggy följande morgon.

Sedaforte är mild och naturlig, och effekten hänger inte med in på nästa dag. Tablettern­a är inte vanebildan­de och kan ätas varje dag, vilket många finner positivt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland