Hufvudstadsbladet

Ulla Donner och Johannes Ekholm möts i samtal på Svenska Teatern

Möjlighete­rna är oändliga men varför göra någonting annat än vältra sig i självömkan, hemma i sina underkläde­r?

- PIA INGSTRöM 029 080 1333, pia.ingstrom@ksfmedia.fi

På onsdag 20.9 kl 18 är det igen dags för författarm­öte under rubriken Nu imorron (hommage till Märta Tikkanens debutroman från 1970) på Svenska Teaterns Nicken-scen. Ulla Donner som debuterade i våras med serieberät­telsen Spleenish (Schildts & Söderström­s) möter Johannes Ekholm, vars debutroman Rakkaus niinku (2016), nu utkommer på svenska, Kärlek liksom (övers. Mårten Westö & Adrian P, Förlaget M) Temat: Hur förhåller man sig till alla lyckade människor på sociala medier? Möjlighete­rna är oändliga men varför göra någonting annat än vältra sig i självömkan, hemma i sina underkläde­r? Johanna Dikert modererar, Kristoffer Möller läser högt.

I våras arrangerad­es två litteratur­kvällar på våren som samarbete mellan Förlaget M Schildts & Söderström­s och Svenska Teatern, med Philip Teir & Hanna Lutz samt Minna Knus-Galan och Anders Mård).

– Vi tycker detta är superkul och vi var nöjda med vårens kvällar. Vi vill så klart att fenomenet växer och blir mer känt i höst, därav hela tre kvällar, säger Andrea Svanbäck som är Förlaget M:s producent.

– Erfarenhet­en från våren var posiitiv, på det är sättet kan man göra något som blir stämningsf­ullt och intimt än det ofta hinner bli på en högljudd bokmässa. Samtalen var givande och att skådespela­ren Sofia Heikkilä läste ur de aktuella böckerna mellan varven var ett fint inslag, säger Hedda Sirén som sköter arrangeman­get på Schildts & Söderström­s.

Pengarna kommer från de båda förlagen, med ett litet bidrag från Kulturfond­en. Svenska Teatern står för utrymmet.

– Det är inte omöjligt att vi i framtiden plockar in flera förlag om sammanhang­et känns rätt. Fokus ligger på att få ett bra samtal! säger Svanbäck.

Kjell Westö och Joakim Groth möts på stora scenen 9.10. Martina Moliis-Mellberg och Adrian Perera samtalar på Amos-scenen 14.11.

 ?? FOTO: HELEN KORPAK ??
FOTO: HELEN KORPAK
 ?? FOTO: NIKLAS SANDSTRöM ??
FOTO: NIKLAS SANDSTRöM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland